2014-06-30 07:30Pressmeddelande

Lekfulla tidsresor på Kulturen

null

Nu är det premiärdags för sommarens Lekfulla tidsresor på Kulturen! Tisdag till fredag 1 juli–25 juli kör vi två föreställningar per dag. Besökarna får resa mellan olika tidsperioder och sociala miljöer från historien, med några av Kulturens historiska hus som utgångspunkt. 

Några av karaktärerna som publiken får möta är den nitiske och lättstörde studenten Gunnar som får önskat gårdsbesök av kringresande musikanter, den trötta drängen Nils som bara vill lägga sig och sova mellan humlestörarna vid Blekingegården men störs av pigan Carna som är nervös inför husförhöret, och fru Anna Bergstedt som visar Ling-gymnastik och berättar om kanalerna som fanns runt Herrehuset när hon bodde där i sin ungdom på 1860–70-talet. 

De två första veckorna, 27 och 28, är temat för tidsresorna sjukdomar, botmedel och folktro. Då stannar vi upp vid Dekanhuset, Blekingegården och Herrehuset. 

De två sista veckorna, vecka 29 och 30, är temat frihet och ofrihet. Då blir det besök på bland annat kyrkbacken utanför Bosebo kyrka, vid Arbetarbostaden och vid dammen bakom Herrehuset.

De dagar vi har Lekfulla tidsresor befolkas friluftsmuseet också kl 13-16 av andra karaktärer från olika tider som handarbetar, gör lövkronor, plockar örter i örtagården, arbetar i trädgården eller upptäcker Lund med hjälp av en guidebok. Karamell-Karin säljer strutar med handgjorda karameller från ett marknadsstånd.  

Evenemang: Lekfulla tidsresor på Kulturen. Ingår i entréavgiften. 

Datum och tid: Tisdag till fredag 1 juli–25 juli 2014. Tidsresorna börjar kl 13.00 och 14.30 och pågår ca 45 minuter. Start från entrén. 

Plats: Kulturen, Tegnérplatsen i Lund. 

För mer information: Maria Bohlin, informatör, 046-34 04 47, maria.bohlin@kulturen.com.

Kulturen är två kvarter i centrala Lund fyllda av kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i våra hus och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur.  Dessutom har vi programverksamhet för alla åldrar. Verksamheten drivs sedan 1882 av en ideell förening, med verksamhetsbidrag från Lunds kommun och Region Skåne. Förutom friluftsmuseet i Lund har Kulturen även flera andra besöksmål, t ex Kulturens Östarp, Tegnérmuseet och Hökeriet.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin