2016-06-28 08:30Pressmeddelande

Lekfull tidsresa till år 1946 på Kulturen i Lund

null

I år tar de Lekfulla tidsresorna på Kulturen i Lund oss med till året 1946. Andra världskriget är slut och museets samlingar har åter packats upp efter beredskapstiden. Vi möter antikvarie Blomqvist som med hjälp av lottan Greta och soldat Bom förbereder sig inför ett stort arrangemang på Kulturen. I en gränd utbyter ett par damer något i hemlighet, och i trädgården utanför intendentbostaden träffas hjälporganisationen Barnens vänner för att ha syjunta. Föreställningen spelas tisdag till fredag under perioden 28 juni-15 juli, två föreställningar per dag.

För fjärde sommaren i rad bjuder Kulturens pedagoger besökarna på levandegjord historia i Kulturens park. Det är sommar år 1946 och museets personal är lyckliga över att ha kunnat packa upp sina samlingar igen, i en värld som äntligen fått fred. Minnen från krigsåren blandas med brådskan inför arrangemanget "Pressens rundtur" som antikvarie Blomqvist strax ska hälsa besökarna välkomna till. Strax börjar dansen, lekarna och lotteriet, men först måste antikvarie Blomqvist hitta en värdefull urna som är spårlöst borta...

Detta är en familjeföreställning som man inte behöver förboka, och den ingår i museientrén. Samling i entrén strax före föreställningens starttid.

Om ni vill intervjua våra pedagoger i anslutning till föreställningen är vi tacksamma om ni ringer kontaktpersonerna nedan i förväg.

Evenemang: Lekfulla tidsresor

Plats: Kulturen, Tegnérsplatsen i Lund

Datum och tid: Föreställningen spelas tisdag till fredag under perioden 28 juni-15 juli. Två föreställningar per dag, kl 13.00 och 14.30.

Pris: Ingår i entréavgiften

Pressbilder: Scrolla ner för att se bifogade pressbilder. För att ladda ner dem högupplösta, klicka på bilderna. Det går bra att fotografera under föreställningarna, men om ni vill ha publik med på bilderna ansvarar ni själva för att informera dem.

För mer information:
Yvonne Andersson, pedagog och avdelningschef Program och försäljning, 046-35 04 44, yvonne.andersson@kulturen.com

Kristina Bakran, pedagog och trädgårdsmästare, 046-35 04 46, kristina.bakran@kulturen.com 

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda av kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i våra hus och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Dessutom har vi programverksamhet för alla åldrar.

Verksamheten drivs sedan 1882 av en ideell förening, med verksamhetsbidrag från Lunds kommun och Region Skåne. Förutom museet i Lund driver Kulturen även flera andra besöksmål: Livets museumTegnérmuseet och Hökeriet i Lund; Kulturens Östarp i Sjöbo kommun; Medicinhistoriska museet i Helsingborg samt Norlindmuseet på Borgeby slott.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin