2020-07-10 06:01Pressmeddelande

Kulturens restaurang öppnar igen med Matstudio Kungsmarken

Foto: Matstudio KungsmarkenFoto: Matstudio Kungsmarken

Onsdagen den 15 juli öppnar Kulturens restaurang igen! Det är Matstudio Kungsmarken som kommer att driva en pop-up-restaurang där, fram till den 15 september. Därmed kan museibesökare, lundabor, skåningar och turister åter slå sig ner på en av Lunds bästa uteserveringar, och bli serverade god mat och dryck. Restaurangen kommer att ha öppet alla dagar kl 11.3017.00, och dessutom några kvällar under sommaren.

– Kulturen är en självklar mötesplats i Lund och det känns jättekul att få vara en del av den, och kunna hjälpa till att hålla öppet i sommar. Lokalen är fantastisk och vi ser fram emot att servera härliga sommarrätter på lokala råvaror, säger Daniel Lundström från Matstudio Kungsmarken.

Daniel Lundström och Diana Jurvanen från Matstudio Kungsmarken kommer att driva Kulturens restaurang som en pop up under perioden 15 juli till 15 september 2020. Foto: Nelly Hercberg, Kulturen.

Daniel driver Matstudio Kungsmarken tillsammans med Diana Jurvanen. De senaste åren har de båda varit med och öppnat restaurangen På Skissernas i Lund, som köksmästare och pastrychef, innan de bestämde sig för att starta ett eget ställe. Det ledde till Matstudio Kungsmarken där de idag driver restaurang samt kör catering och olika event.

Daniel Lundström har under flera år jobbat på några av Sveriges bästa krogar, bland annat som köksmästare på före detta Ambiance à Vindåkra utanför Malmö. Diana Jurvanen har jobbat runt på olika anrika restauranger i Skåne, såsom Grand Hotel i Lund och Årstiderna i Kockska Huset, men också varit med från starten på Malmö Live.

Matstudio Kungsmarken serverar mat lagad på råvaror från lokala bönder och odlare. De har hållbarhet i fokus, vare sig de lagar fågel, fisk eller mittemellan. Några exempel från menyn de kommer att erbjuda på Kulturens restaurang är:

  • Rökta räkor med grillad citron, dillmajonnäs och surdegsbröd
  • Röding från Wilhelmina med chili, yuzu, bönor, brynt sojasmör och koriander
  • Marinerad flankstek med sommarprimörer, svart vitlök och pommes frites
  • Fermenterade krusbär serverade med vaniljglass och karamelliserad vit choklad från Malmö chokladfabrik

Kulturens restaurang har stått tom sedan i våras, då Kulturen Restaurang & Konferens, som drevs av Flädiegruppen, gick i konkurs. Restaurangen ligger precis i anslutning till entrén till Kulturen i Lund, och är en viktig komponent för museibesöket.

– Äntligen öppnar vår restaurang igen. Våren har varit besvärlig men detta känns som ytterligare ett steg tillbaka till Kulturen så som vi vill ha det, säger museichef Gustav Olsson.

Matstudio Kungsmarken pop up på Kulturens Restaurang

Adress: Tegnérsplatsen 6 i Lund

Premiär: Onsdagen den 15 juli 2020.

Öppettider: Alla dagar kl 11.30–17.00, under perioden 15 juli till 15 september 2020. Restaurangen kommer även att ha kvällsöppet ett par gånger under sommaren.

Pressbilder: Bifogas, se nedan. För att ladda ner en bild högupplöst, klicka upp den och klicka sedan på knappen ”Ladda ner”.

Kontakt:
Gustav Olsson, museichef Kulturen, 046-35 04 02, gustav.olsson@kulturen.com

Daniel Lundström, Matstudio Kungsmarken, 0738-44 62 98, info@matstudiokungsmarken.com

 


Om Kulturen i Lund

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Vi har även en bred programverksamhet för alla åldrar.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin