2021-06-09 06:00Pressmeddelande

Kulturens restaurang öppnar igen i helgen!

Foto: Anastasia PartanenFoto: Anastasia Partanen

I helgen öppnar Kulturens restaurang igen! Det blir smygpremiär fredag–söndag, med en förenklad meny men fullt dryckessortiment med öl, vin och drinkar. De nya krögarnas motto är ”gott värdskap och en plats där alla ska känna sig välkomna”.

De fem som nu driver restaurangen har lång erfarenhet från restaurangbranschen. Det är Anders Rietz, Hedda Aggebrandt, Dariush Majidi, Magnus Lans och Sven Larsson – alla med gemensam utgångspunkt i restaurang Tegnérs Matsalar, där de har arbetat tillsammans i 10 år (några av dem längre än så). Både Dariush och Hedda har en examen inom hotell och värdskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, dock med tio års mellanrum.

Menyn består av säsongsbaserad husmanskost, och restaurangen samarbetar med lokala producenter när det gäller både mat och dryck.

Under smygpremiären den första helgen går det inte att boka bord, men sedan kommer man att kunna boka via hemsidan: www.kulturensrestaurang.com.

Öppettider under smygpremiär-helgen:
fre 11 juni kl 15–22
lör 12 juni kl 11–22
sön 13 juni kl 11–17

Ordinarie öppettider, gäller från måndag 14 juni 2021:
sön –tis kl 10–17
ons–tors kl 10–21
fre–lör kl 10–22

Kulturens restaurang ligger precis intill entrén till museet Kulturen,
på Tegnérsplatsen 6 i Lund.
Hemsida: www.kulturensrestaurang.com

KONTAKT:

Hedda Aggebrand, info@kulturensrestaurang.com, 0708–67 17 24

Anders Rietz, 0704–80 42 55

PRESSBILDER:

 Presskit bifogas, se nedan.Om Kulturen i Lund

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Vi har även en bred programverksamhet för alla åldrar.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin