2019-01-28 19:20Pressmeddelande

Kulturens restaurang nyöppnar i helgen!

Foto: Frida Rundberg. Foto: Frida Rundberg.

Fredagen den 1 februari nyöppnar Kulturens restaurang, efter renovering av lokalerna och krögarbyte. Flädiegruppen kommer nu att driva både restaurangen och konferensverksamheten på Kulturen i Lund under namnet Kulturen Restaurang & Konferens. 

Restaurangen kommer att erbjuda lunch måndag till fredag, brunch lördag och söndag samt matsal och bar kvällstid tisdag till lördag. När våren kommer öppnar Lunds läckraste uteservering med såväl utekök som utebar under stora böljande parasoller.

 – I vårt kök står det närproducerade och kärleken till matlagning i fokus. Här för vi samman skånska råvaror och svenska traditioner med influenser från resten av världen. Allt serverat i familjär kvarterskrogmiljö i hjärtat av Lund, säger Martin Rosvall Hansson, VD för Flädiegruppen.

Premiärhelgen serveras en trerätters meny inklusive ett glas champagne, och kvällarna bjuder även på musikunderhållning från Sax on the Beat.

– Samarbetet med Flädiegruppen känns väldigt bra och vi hoppas att det kommer att förstärka Kulturen som en naturlig mötesplats för både lundabor och gäster från andra delar av Skåne och världen, säger museichef Gustav Olsson.

De nya krögarna tar också över driften av Kulturens café inne i friluftsmuseet, som kommer att ha ett utbud inspirerat av 1940- och 1950-talen. Även konferensverksamheten i Kulturens unika miljöer kommer att drivas av Kulturen Restaurang & Konferens, och Flädiegruppens breda erfarenhet av cateringverksamhet följer med till den nya verksamheten i Lund. 

Flädiegruppen äger och driver Flädie Mat & Vingård och Flädie Vinproduktion samt ansvarar för restaurangverksamheten på Bjerreds Saltsjöbad Kallbadhus & Restaurang.

För mer information:
Kulturen Restaurang & Konferens: Flädiegruppens VD Martin Rosvall Hansson, telefon 046-32 03 38

Kulturen: museichef Gustav Olsson, telefon 046-35 04 02, gustav.olsson@kulturen.com

Se även www.kulturensrestaurang.com för mer information!

 Om Kulturen i Lund

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Vi har även en bred programverksamhet för alla åldrar.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin