2014-08-27 07:00Pressmeddelande

Kulturens Östarp 90 år! Säsongsavslutning

null

I augusti 1924 invigdes Kulturens Östarp – Kulturens 1800-talsgård som ligger i ett vackert kulturlandskap i Sjöbo kommun. Söndagen den 31 augusti firar vi 90-årsjubileet! Då återuppstår Kulturens förste chef Georg Karlin och anländer till Östarp i häst och vagn. Östarps Gästgivaregård erbjuder en speciell Jubileumsmeny dagen till ära. 

Dagens program:

  • Kl 11–16 Öppet på Gamlegård
  • Kl 12–15  Möjlighet att mala råg i handkvarnen och prov­smaka rågbröd.
  • Kl 12.45 Samling vid Gamlegårds port inför firandet av 90-årsjubileet
  • Kl 13.00 Georg Karlin anländer i häst och vagn och läser utdrag ur den festskrift som gavs ut i samband med invigningen av Kulturens Östarp i augusti 1924. Sedan skålar vi i Sövdemust på innergården för att fira 90-årsjubileet. 
  • Kl 14.30 Visning av Gamlegård
  • Kl 12:30–18:00 Öppet på Östarps Gästgivaregård med Jubileumsmeny och 90 kronor rabatt på söndagsbuffén! (Köket öppet till kl 16.)

Som vanligt kan man hälsa på lantrasdjuren, gå familjespåret På vandring efter spår i kulturlandskapet, titta runt på de kulturhistoriska byggnaderna och Gamlegårds vackra trädgård. 


Evenemang: Kulturens Östarp 90 år! Säsongsavslutning

Datum och tid: Söndagen den 31 augusti kl 11–16 

Plats: Kulturens Östarp, mellan Veberöd och Blentarp i Sjöbo kommun (se länk nedan till Kulturens             Östarp på hitta.se)

Pris: Fri entré!

För mer information: 
Maria Bohlin, informatör, 046-35 04 47, maria.bohlin@kulturen.com (månd-fred)

Pressbilder länkade till pressmeddelandet, kan laddas ner högupplösta från vårt pressrum!

Kulturen är två kvarter i centrala Lund fyllda av kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i våra hus och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur.  Dessutom har vi programverksamhet för alla åldrar. Verksamheten drivs sedan 1882 av en ideell förening, med verksamhetsbidrag från Lunds kommun och Region Skåne. Förutom friluftsmuseet i Lund har Kulturen även flera andra besöksmål, t ex Kulturens Östarp, Tegnérmuseet och Hökeriet.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin