2012-06-15 13:36Pressmeddelande

Kulturens midsommarfirande

null

Välkommen till traditionellt midsommarfirande på Kulturens i Lund. Vi klär och reser midsommarstången tillsammans och dansar sedan till levande musik. Midsommarfirande arrangeras även på Kulturens Östarp med dans, visningar och midsommarpyssel.

MIDSOMMARFIRANDE PÅ KULTUREN I LUND 
Fredag 22 juni kl 12.00 - 15.00
Pris: Ingår i entréavgiften.
Kulturen, Tegnérsplatsen i Lund 

På Kulturen i Lund klär och reser vi midsommarstången tillsammans och dansar sedan till levande musik. Efteråt blir det dansuppvisning med Lunds Studenters Folkdanslag. Ta med egen picknickkorg eller köp midsommarmat på plats.

Program:
Kl 12.00 Vi klär midsommarstången tillsammans.
Kl 12.30 Vi dansar kring midsommarstången.
Kl 13.30 Vi dansar en gång till kring midsommarstången.
Kl 14.00 Lunds studenterns folkdanslag har dansuppvisning.

MIDSOMMARFIRANDE PÅ KULTURENS ÖSTARP
Fredag 22 juni, kl 14.00 - 15.30

Pris: fri entré
Kulturens Östarp ligger strax utanför Blentarp  i Sjöbo kommun.

Midsommarfirande på friluftsmuseet i Östarp med pyssel, dans och visning av Gamlegård.  Östarps Gästgiveri som är arrangör av midsommarfirandet erbjuder klassisk midsommarbuffé. Restaurangen har öppet kl 12-15.30.

Program:
Kl 11-17 Gamlegård är öppen. Vi visar hur man gör gräskronor.
Kl 14.00 Guidad visning av Gamlegård
Kl 14-15.30 Midsommarfirande! Tornabygdens folkdanslag har uppvisning och lekar med barnen.

Städdag inför midsommarfirandet måndag den 18 juni
På måndag den 18 juni kommer all personal på Kulturen delta i förberedelserna inför midsommarfirandet. Det kommer att rensas ogräs, läggas nytt grus, utföras lagningar av stensättningar, städas och fixas i husen på friluftsmuseet. Arbetet pågår kl 8.00-12.00 med avbrott för kaffe kl 9.15 och lunch kl 12. Pressen är välkommen att hälsa på.

För mer information:
Anki Dahlin, museichef, tel 046 35 04 02
Johanna Lisberg Jensen, programansvarig, tel 046-35 04 30

Erik Roman, pressansvarig, tel 046-35 04 47 

Kulturen är en kulturhistorisk oas mitt i Lund med hus från olika tider, från land och stad. Verksamheten utgår från stora museisamlingar av såväl sydsvenskt material som världskultur. I drygt trettio kulturhistoriska byggnader visas utställningar om kulturhistoria, hantverk, konst och design. Här kan besökare ta del av en unik värld med program, traditionsfirande, restaurang och en fin lekplats. Verksamheten omfattar även arkeologi, byggnadsvård och annan uppdragsverksamhet. Kulturen är en ideell förening där alla kan bli medlemmar!


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin
Johan Hofvendahl
Kommunikationsansvarig
Johan Hofvendahl