2020-06-05 05:33Pressmeddelande

Kulturens café har öppnat igen!

Kulturens café. Foto: Nelly Hercberg, Kulturen.Kulturens café. Foto: Nelly Hercberg, Kulturen.

– Möjligheten att fika är en viktig del av museiupplevelsen, så vi är väldigt glada att Kulturens café inne i friluftsmuseet nu har öppnat igen! Vi välkomnar Norra Fäladens surdegsbageri som kommer att driva caféet framöver, säger Gustav Olsson som är museichef på Kulturen i Lund.  

Kulturens café drevs under drygt ett år av Flädiegruppen, som också drev Kulturens Restaurang & Konferens. Men verksamheten gick tyvärr i konkurs efter att corona-restriktionerna infördes.

– Samma dag som jag fick höra om konkursen kontaktade jag Kulturen och sen gick allting väldigt fort. Nu är vi här och vi är superglada, berättar Martin Bengtsson från Norra Fäladens surdegsbageri.

Mitche Boubou (till vänster) och Martin Bengtsson (till höger) från Norra Fäladens surdegsbageri, som kommer att driva Kulturens café framöver. Foto: Nelly Hercberg, Kulturen.

Mitche Boubou (till vänster) och Martin Bengtsson (till höger) från Norra Fäladens surdegsbageri, som kommer att driva Kulturens café framöver. 

Bageriet har levererat bakverk till Kulturens café i flera år och kände därmed till en del om verksamheten redan innan. De tror att den kan utvecklas på flera sätt framöver.

– Det här är ju en oas mitt i centrala Lund, med grönska, kvittrande fåglar och historiska miljöer, säger Martin Bengtsson.

Kulturens café serverar fika av god kvalitet till förmånliga priser. De har samma öppettider som museet: nu under sommarsäsongen varje dag kl 10–17, och dessutom kvällsöppet till kl 20 på onsdagar.

Norra Fäladens surdegsbageri har funnits sedan 2014. De levererar till butiker, universitetet och sjukhuset i Lund, och har även en servering på Norra Fäladen. På Kulturens café kommer de att erbjuda mackor av olika slag, croissanter, bullar, bakverk, småkakor, glass, bryggkaffe, espresso, cappuccino, te och kalla drycker. Sortimentet kan komma att utvecklas framöver.

– Kulturens restaurang är fortfarande stängd, men vi hoppas att den kan öppna snart igen, säger museichef Gustav Olsson.

Kontakt:
Gustav Olsson, museichef Kulturen, 046-35 04 02, gustav.olsson@kulturen.com

Martin Bengtsson, Norra Fäladens surdegsbageri, 0709-67 60 35, nfsurdegsbageri@gmail.com  

Pressbilder:
Bifogas, se nedan. För att ladda ner en bild högupplöst, klicka upp bilden och klicka sedan på knappen ”Ladda ner”.Om Kulturen i Lund

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Vi har även en bred programverksamhet för alla åldrar.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin