2011-03-07 09:06Pressmeddelande

Kulturen utsatt för inbrott!

null

Klockan 1.50 gick larmet i Silverkammaren på Kulturen. När Personal från Securitas var på plats 5 minuter senare hade inbrottstjuvarna redan hunnit lämna museet. Silverkammaren ligger i källarvåningen på Herrehuset inne på friluftsmuseet. Herrehuset samt ett område intill den fönsterglugg genom vilket inbrottet skedde är sedan incidenten avspärrat av polis i väntan på polisens tekniker.

Så fort polisen gjort sin undersökning och säkrat bevis i lokalen kommer personal från museet inventera föremålen och identifiera om och i så fall vilka föremål som saknas. Mer information om detta kommer att skickas ut så fort uppgifterna är sammanställda.

För mer information:

Erik Roman, pressansvarig, 046-35 04 47

Kulturen är en kulturhistorisk oas mitt i Lund med hus från olika tider, från land och stad. Verksamheten utgår från stora museisamlingar och i drygt trettio kulturhistoriska byggnader visas utställningar om kulturhistoria, hantverk, konst och design. Här kan alla ta del av en magisk värld med program, traditionsfirande, restaurang och en fin lekplats. Verksamheten omfattar även arkeologi, byggnadsvård och annan uppdragsverksamhet. Kulturen är en ideell förening där alla kan bli medlemmar!


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin