2010-06-11 13:48Pressmeddelande

Kulturen startar bröllopsblogg

null

Inför öppnandet av utställningen Bröllop! startar Kulturen en bröllopsblogg. Syftet med bloggen är att ge en fördjupning till utställningen och utrymme för frågor från besökare och egna berättelser kring våra bröllopstraditioner. Bröllopsbloggen kommer även att visa bröllopsfotografier från 1910 till 2010 som skickats in till museet av privatpersoner.

Material och texter till Bröllopsbloggen sammanställs och skrivs av Kulturens antikvarie Anders Jansson som är specialiserad på traditioner och även är utställningsproducent för utställningen Bröllop!.

Bröllopsbloggens adress är http://www.kulturen.com/brollopsbloggen/

Utställningen Bröllop!
Bröllop! är en ny utställningsdel i Kulturens stora satsning på folkkonst och design. Bruden från Ingelstad är mittpunkten kring folkliga, färgrika föremål som använts vid allmogens bröllop. Bröllopsfoton från 1910 till 2010 kompletterar och visar hur en gammal tradition ständigt förändras.

Utställningen invigs torsdag den 17 juni kl 16.00
Pressvisning är tisdagen den 15 juni kl 11.00

För mer information kontakta:
Anders Jansson, bloggare och utställningsproducent, tfn 046 35 04 22, anders.jansson@kulturen.com
Erik Roman, pressansvarig på Kulturen, tfn 046 35 04 47, erik.roman@kulturen.com
Pressbilder: www.kulturen.com Lösenord: b469alle

Kulturen är det största museet i Skåne och efter Skansen, det äldsta friluftsmuseet i världen. På två kvarter i Lund ryms ett 30-tal byggnader som visar hur människor levt i Sverige genom tiderna. Här hittar ni även flera utställningar om allt från det medeltida Lund och skånsk allmogekultur till konsthantverk och design till olika tillfälliga utställningar om aktuella teman.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin