2012-09-10 04:00Pressmeddelande

Kulturen släpper popstadsapp under Kulturnatten

null

Under Kulturnatten i Lund lanserar Kulturen en smartphone-app som blir en förlängning av utställningen Popstad Lund 1971-1996. Via appen kan du göra en stadsvandring och upptäcka platser i staden som varit viktiga för musiklivet i Lund. Ta del av och kommentera historiskt material från perioden 1971-1996 som samlats in via Facebook. Torsdagen den 13 september kl 11 demonstrerar vi appen för pressen.

Under Kulturnatten kommer det finnas sju platser upplagda med material, men appen kommer under hösten att fyllas på med fler platser och presentera ännu mer av allt det material som kommit in bl a via Facebookgruppen Popstad Lund. Platserna har en muntlig inledande presentation som görs av Magdalena Väpnargård, musikjournalist och Postadsaktivist. Därefter kan man ta del av bilder, intervjuer, filmklipp, texter etc.

De första platserna är: AF-borgen, Julius Platthandel, Klubb Kashban, Lokalen, Stadsparken (parkfesten), Mejeriet och Smålands nation. Appen är framtagen av Kulturen i samarbete med Dohi Sweden samt med stöd av Statens Kulturråd.

Appen kommer att finnas tillgänglig för nedladdning gratis via Appstore och Android market fr o m Kulturnatten, lördagen den 15 september 2012. Under Kulturnatten händer det även mycket annat på Kulturen. Bl a visar fotografen Mats Bäcker ett urval av bilder från sin utställning Raw Power. Läs mer om Kulturens program under Kulturnatten.

Pressträff torsdag 13 sept kl 11
Pressträff och demonstration av Popstadsappen torsdagen den 13 september kl 11. Förutom personal från Kulturen medverkar även musikjournalisten Magdalena Väpnargård som är appens berättarröst som presenterar platserna i appen.

För mer information:
Erik Roman, pressansvarig, 046 35 04 47, erik.roman@kulturen.com

 

Kulturen är en kulturhistorisk oas mitt i Lund med hus från olika tider, från land och stad. Verksamheten utgår från stora museisamlingar av såväl sydsvenskt material som världskultur. I drygt trettio kulturhistoriska byggnader visas utställningar om kulturhistoria, hantverk, konst och design. Här kan besökare ta del av en unik värld med program, traditionsfirande, restaurang och en fin lekplats. Verksamheten omfattar även arkeologi, byggnadsvård och annan uppdragsverksamhet. Kulturen är en ideell förening där alla kan bli medlemmar!


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin