2018-02-27 16:59Pressmeddelande

Kulturen i Lund söker ny krögare

null

Kulturen i Lund söker ny krögare till sin restaurang. 

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda av kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer. Förra året hade Kulturen i Lund 197.000 anläggningsbesök varav många internationella gäster. Kulturens museiprofil är södra Sveriges kulturhistoria och därför söks nu en krögare som vill driva restaurang i samma anda – i ett nära och spännande samarbete med museets publika verksamhet. 

Restaurangen ska ha ett jordnära, nytänkande kök med rötter i sydsvensk matkultur. Till restaurangverksamheten hör även ett café inne i museets park.

Kontrakt skrivs senast maj månad. Restaurangen ska byggas om efter sommaren, vilket naturligtvis kommer att ske i samråd med ny krögare. Öppning är planerad till 1 december 2018.

Den som vill göra intresseanmälan, ska göra det senast den 25 mars till yvonne.andersson@kulturen.com.

För mer information, kontakta marknadskommunikatör Johan Hofvendahl på 046-35 04 25.

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund, som är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda av kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltid till samtid, från lokal kultur till världskultur.

På Kulturen i Lund är det ofta liv och rörelse. Här firas både nya och gamla traditioner och det erbjuds en omfattande programverksamhet för alla åldrar. När du blir hungrig kan du äta i restaurangen eller ta en fika på vårt mysiga café.

Bland våra övriga besöksmål finns t.ex. Kulturens Östarp, där man kan uppleva en lantbruksmiljö från 1800-talet, Hökeriet, som är Lunds äldsta speceributik, Livets museum i Lund, som handlar om människokroppens funktioner, och Medicinhistoriska museet i Helsingborg, som handlar om hur synen på friskt och sjukt har förändrats över tid.

Kulturen bedriver pedagogisk och vetenskaplig verksamhet inom hela det kulturhistoriska fältet. Magasinering, vård och dokumentation är en omfattande del av vårt arbete. Vi utför också arkeologiska uppdrag och uppdrag inom bebyggelseantikvarisk verksamhet.

Kulturen grundades 1882 och har drygt 3 500 medlemmar. Kulturen får verksamhetsbidrag från Region Skåne, Lunds kommun och Sjöbo kommun. 


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin