2009-10-12 08:45Pressmeddelande

Kulturen förvandlas till folkpark då storsatsning på folkkonst & design invigs

null

Söndagen den 18 oktober invigs Kulturens storsatsning på folkkonst & design. Fyra nya utställningar på sammanlagt ca 350 kvm öppnar i totalrenoverade lokaler inne på museiområdet. Satsningen handlar om folklig skaparglädje och därför förvandlas även delar av museiparken till en folkpark i miniformat denna dag.

Folkkonst & Design är den största satsning som Kulturen gjort på många år. Tanken bakom utställningen är att inspirera besökare till att se på folkkonstens föremål på nytt sätt där skaparglädjen hamnar i centrum. Den har satt sitt tydliga avtryck i den äldre folkkonsten och lever i hög grad vidare i dagens design och skapande aktiviteter. Det är meningen att museiföremålen ska inspirera och bidra till att starta nya kreativa processer.

Kulturens utställningssatsning är mer än bara en utställning. Under temat folkkonst och design erbjuder vi även föredrag, slöjdverksamhet, formdeckarspår, konstinstallationer samt ett brett specialutbud av lokal design i museibutiken.

Pressvisning torsdagen den 15 oktober kl 11
Kulturen bjuder in till pressvisning av utställningarna Formfröjd, Dräktmod, Gjort det själv! och Märk väl!. Museichef Anki Dahlin och projektledaren Charlotte Åkerman presenterar tanken bakom Kulturens storsatsning på folkkonst och design varpå utställningarna visas av utställningsproducenterna Eva Kjerström Sjölin, Anna Sanfridsson, Niklas Ingmarsson och Lena Larsén.

Invigningsfest med folkparkskänsla söndagen den 18 oktober kl 13-16
Förutom invigningsceremoni kl 14 och visning av utställningarna blir det dans och musik på dansbanan, prova-på-hantverk, brända mandlar, ballonger till alla barn, ansiktsmålning, graffiti-stickning, karusell för de minsta, korvgubbe, hästskokastningsamt flera andra aktiviteter för hela familjen.Entrén är 70 kr, men gratis för barn och Kulturens medlemmar. Studenter 35 kr.

För mer information kontakta:

Erik Roman, pressansvarig på Kulturen, tfn 046 35 04 47

Pressbilder: www.kulturen.com Lösenord b469alle.

Kulturen är det största museet i Skåne och det näst äldsta friluftsmuseet i världen. Med ett brett utbud av både tillfälliga och permanenta utställningar samt en unik museipark bjuder Kulturen på många upplevelser för alla åldrar.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin