2016-11-01 11:43Pressmeddelande

Kulturen efterlyser fotografier från julfirande

null

I december vill vi visa fotografier från julfiranden runt om i Skåne och Sverige, från tidigt 1900-tal och fram till förra året. Vi efterlyser därför bilder från allmänheten som visar deras eller släktens julfirande.

Bilden kan till exempel visa hur julpyntet ser ut, vad det står på julbordet, aktiviteter som man gör tillsammans, hur man klär sig julfint (eller struntar i det) och vilka som firar tillsammans. Det behöver inte alls vara ”traditionellt svenskt julfirande” på bilden, det enda kriteriet är att man firar att det är jul.

Bilderna kommer att visas på Kulturen i Lund i december i år, men även på vår webb www.kulturen.com samt i våra sociala medier.

Den som vill bidra med en bild kan skicka den till oss via mejl till julfirande@kulturen.com, eller skicka via vanlig post till följande adress:

Kulturen i Lund
Julfirande-bild
Box 1095
221 04 Lund

Sista dag att skicka in bilden är 20 november! Förutom namn vill vi gärna att den som skickar in bilden skriver vilket år bilden är tagen och på vilken ort. Gärna även en eller ett par meningar om tillfället då bilden togs.

Vi har lagt ut efterlysningen på vår webb www.kulturen.com och skickar även ut den i det digitala nyhetsbrevet till Kulturens medlemmar. 

För mer information:

Maria Bohlin, informatör: 046-35 04 47, maria.bohlin@kulturen.com

Carina Rundberg, administrativ samordnare: 046-35 04 42, carina.rundberg@kulturen.com

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund, som är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda av kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltid till samtid, från lokal kultur till världskultur.

På Kulturen i Lund är det ofta liv och rörelse. Här firas både nya och gamla traditioner och det erbjuds en omfattande programverksamhet för alla åldrar. När du blir hungrig kan du äta i restaurangen eller ta en fika på vårt mysiga café.

Bland våra övriga besöksmål finns t.ex. Kulturens Östarp, där man kan uppleva en lantbruksmiljö från 1800-talet, Hökeriet, som är Lunds äldsta speceributik, Livets museum i Lund, som handlar om människokroppens funktioner, och Medicinhistoriska museet i Helsingborg, som handlar om hur synen på friskt och sjukt har förändrats över tid.

Kulturen bedriver pedagogisk och vetenskaplig verksamhet inom hela det kulturhistoriska fältet. Magasinering, vård och dokumentation är en omfattande del av vårt arbete. Vi utför också arkeologiska uppdrag och uppdrag inom bebyggelseantikvarisk verksamhet.

Kulturen grundades 1882 och har drygt 3 500 medlemmar. Kulturen får verksamhetsbidrag från Region Skåne, Lunds kommun och Sjöbo kommun. 


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin