2016-05-30 13:30Pressmeddelande

Kulturen bakom kulisserna – Kulturens årsbok 2016 är här!

null

Ibland höjs ögonbrynen i förvåning när man berättar att vi är runt femtio anställda på Kulturen. Var håller alla hus? Vad gör alla? Årets tema för årsboken, Kulturen bakom kulisserna, valdes för att synliggöra delar av Kulturens verksamhet som kanske inte alltid är så uppenbara för våra besökare.

Typiskt för Kulturen är på många sätt en bred och mångfacetterad spretighet. Utställningar, visningar, skolverksamhet och program ska genom sin bredd kunna tilltala många och fylla olika behov. I verksamheten ingår också bland annat arkeologisk och bebyggelseantikvarisk uppdragsverksamhet, insamling, dokumentation och undervisning. Personalens skiftande kompetenser ska användas och vara till både nytta och glädje för omvärlden. Kulturmiljöerna och de stora samlingarna från när och fjärran, det lokala och det globala, det stora och det lilla – allt det finns här på Kulturen. En del av denna frodiga spretighet hoppas vi också ska speglas i denna årsbok.

Presentation av Kulturens årsbok 2016
Onsdagen den 8 juni kl 14 firar vi vår nya årsbok på Kulturen i Lund. Då kommer årsboksredaktör Karin Hindfelt och ytterligare några ur Kulturens personal att berätta mer om boken och museiarbetet på Kulturen.

Ny bok: Kulturen bakom kulisserna (Kulturens årsbok 2016)

Referensexemplar: Kan rekvireras via mejl från Karin Hindfelt: karin@hindfelt@kulturen.com

Pressbilder: Bilder på flera av bokens uppslag samt på omslaget bifogas. Scrolla ner och klicka på bilderna för att ladda ner dem högupplöst.

För mer information: Karin Hindfelt, årsbokredaktör och intendent på Kulturen, 046-35 04 12, karin.hindfelt@kulturen.com

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda av kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i våra hus och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Dessutom har vi programverksamhet för alla åldrar.

Verksamheten drivs sedan 1882 av en ideell förening, med verksamhetsbidrag från Lunds kommun och Region Skåne. Förutom museet i Lund driver Kulturen även flera andra besöksmål: Livets museumTegnérmuseet och Hökeriet i Lund; Kulturens Östarp i Sjöbo kommun; Medicinhistoriska museet i Helsingborg samt Norlindmuseet på Borgeby slott.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin