2008-05-21 12:54Pressmeddelande

Kinas väg – Ola Wong om dagens Kina

null

 Andra aktuella frågor som Ola Wong tar upp i sitt föredrag är miljöförstöringen i Kinas mest nedsmutsade områden och ett brännande aktuellt ämne, de mänskliga rättigheterna.

 Ola Wong medverkar i Kulturens nyligen öppnade utställning KINA - mitt i världen. Där skriver han bland annat om den nya medelklassens livsstil och livsideal. Ungdomar drömmer om att bli rika och opererar sig för att se ut som västerlänningar.

Föremål och bilder som ger en ny och aktuell bild av dagens Kina har lånats in. Ola Wong utställningstexter ger en rik faktabakgrund, men lyfter samtidigt fram enskilda personers och familjers berättelser, som det unga parets påkostade bröllopsfotografering.

 Ola Wong bor i Shanghai och rapporterar för Sydsvenskan. Han är författare till böckerna "No I´m from Borås" och "När tusen eldar slickar himlen - Kinas väg mot framtiden". Wong är även medförfattare i Kulturens årsbok 2008, KINA.

 Föredraget börjar klockan 14 lördagen den 24 maj.

  Presskontakt, Anna Ekman tfn.046-35 04 41. Bilder finns på www.kulturen.com. Klicka på press, lösenordet är b469alle.

 


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin