2019-10-22 05:45Pressmeddelande

Julstök med julmarknad i tre dagar på Kulturen i Lund

Foto: Viveca Ohlsson/KulturenFoto: Viveca Ohlsson/Kulturen

Första advent-helgen startar vi upp julen på Kulturen i Lund med Julstök med julmarknad i tre dagar: fredag 29 nov kl 16.00–20.00, lördag 30 nov och söndag 1 dec kl 11.00–17.00.

Vi inviger vårt Julstök med julmarknad med kvällsöppet på fredagen. Upplev julmarknaden på kvällstid, när museiparken är upplyst av lyktor, eldkorgar och ljusslingor. I marknadsstånden säljs ost, korv, sill och annan julmat. Här hittar du också unika julklappar, som till exempel smycken, stickat, konst och keramik. Julmarknaden breder ut sig både inomhus och utomhus. Du kan även grilla korv, köpa varm mat och glögg, se luciatåg, lyssna på musik och i ett par av våra historiska hus pågår julförberedelser från förr. Under fredagen är museet stängt under dagen för förberedelser, vi har i stället öppet kl 16 –20!

Under lördagen och söndagen fortsätter Julstöket med ännu fler juliga aktiviteter. Missa inte att hälsa på i Västra Vrams prästgård, Blekingegården, Bosmålatorpet, Thomanderska huset och Arbetarbostaden, där du möter historiskt klädda guider som gärna berättar om hur julen firades förr.

Foto: Viveca Ohlsson/Kulturen

Foto: Viveca Ohlsson/Kulturen

Nytt för i år är att vi arrangerar dans kring granen, ledd av våra pedagoger, med musik av riksspelmännen Erik Ask-Upmark och Anna Rynefors. Två tillfällen under dagen vid granen intill Bosebo kyrka.

I marknadsstånden säljs ost, korv, sill och annan julmat. Här hittar du också unika julklappar och julpynt. Du kan köpa varm mat, korv, glögg och fika.

Välkommen att julpyssla, se luciatåg, lyssna på musik, få en pepparkaka personligt dekorerad, se hur man gör marsipanfigurer med mera. Tomten hittar du i år på Lekloftet, precis intill Arbetarbostaden. Barnen får gärna lämna sin önskelista, som hängs upp i det stora julträdet.

Evenemang: Julstök med julmarknad

Plats: Kulturen i Lund, Tegnérsplatsen i Lund

Datum och tid: Fredag 29 november 2019 kl 16.00–20.00, lördag 30 nov och söndag 1 dec kl 11.00–17.00.

Entré: Gratis för medlemmar och besökare 0–18 år. Vuxen 130 kr, pensionär 100 kr, student 65 kr.

Pressbilder: Bifogas, se nedan. För att ladda ner en högupplöst bild, klicka upp bilden och klicka sedan på knappen ”Ladda ner”.

För mer information:

Programarrangör Therese Bygge, therese.bygge@kulturen.com, 046-35 04 52.

Programarrangör Johanna Lisberg Jensen, johanna.lisbergjensen@kulturen.com, 046-35 04 30.Om Kulturen i Lund

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Vi har även en bred programverksamhet för alla åldrar.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin

Relaterad media