2012-03-12 12:24Pressmeddelande

Julius Malmström minns möten med världsartister på Olympen

null

Onsdagen den 14 mars är det dags för en ny Popstadskväll på Kulturen i Lund. Den här gången med Julius Malmström, en av de personer som gjorde Lund till en stor musikstad på sjuttio- och åttiotalet. Han fick idén att arrangera konserter i Olympen, en misslyckad handbollsarena i det då nya studentområdet Sparta – och det visade sig bli en succé!

Här spelade stora namn som Procol Harum, Paul McCartney, Alice Cooper, Santana, Kiss, The Clash, Simple Minds och Bette Midler. Ibland var Olympen det enda ställe i Sverige dit internationella artister kom under sin turné.

Under Popstadskvällen berättar Julius Malmström om sina möten med stora artister.

I Popstadsutställningen kan man se Rod Stewarts halsband och läsa Julius Malmöströms historia om hur han fick tag på det:

”1974 hade jag Rod Stewart på Olympen.  I avslutningsnumret slog Rod Stewart sönder hela tangentbordet på flygeln.  Det var en Malmösjöflygel och det skulle ju vara en Steinway, men det hade vi inte. Efteråt upptäckte jag att Rod Stewart hade glömt ett halsband i sin loge, och jag var ju lite sur, så jag tänkte 'det får han inte tillbaka' och sen har det legat i många år hemma hos mig.”

Datum: Onsdag 14 mars 2012

Tid: Kl 19-20, dessutom är utställningen Popstad Lund öppen kl 18-21

Plats: Kulturen, Tegnérsplatsen  i Lund

 Fri entré för Kulturens medlemmar och unga under 19 år. 

För mer information:
Johanna Lisberg-Jensen, programansvarig, 046-35 04 30
Erik Roman, pressansvarig, 046-35 04 47

Kulturen är en kulturhistorisk oas mitt i Lund med hus från olika tider, från land och stad. Verksamheten utgår från stora museisamlingar av såväl sydsvenskt material som världskultur. I drygt trettio kulturhistoriska byggnader visas utställningar om kulturhistoria, hantverk, konst och design. Här kan besökare ta del av en unik värld med program, traditionsfirande, restaurang och en fin lekplats. Verksamheten omfattar även arkeologi, byggnadsvård och annan uppdragsverksamhet. Kulturen är en ideell förening där alla kan bli medlemmar!


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin