2007-11-08 13:53Pressmeddelande

Julen på Kulturen i Lund 2007

null

ÅRETS JULSTÖK
Söndagen den 2 december kl. 12-18

Den första advent inleds julen med det årliga Julstöket på Kulturen i Lund. Hela museet präglas av en genuin julstämning med plats såväl för nya som gamla traditioner. I husen i friluftsmuseet brinner eld i spisarna och julborden står dukade. Här finns duktiga hantverkare, marknadsgata, musik och en rad andra aktiviteter. När skymningen faller tänds hundratals marschaller i museiparken och skapar en magisk stämning.

Under Julstöket öppnar vi upp hela museet och friluftsmuseet för våra besökare med stor julmarknad med försäljning av vackert hantverk och allt det goda för julbordet.

Under dagen kan besökarna även möta korgmakare och smeder i arbete och marsipanmodellörer som gör julgodis. Man kan också få sitt namn garnerat på en pepparkaka och blir det rimstuga och julpyssel för hela familjen. Julstöket ramas dessutom in av musik, sång och dans i julens tecken. Missa inte Drakfolkets eldföreställning och Fackeldansen med Burlövs folkdansgille vid Bosebo kyrka.

JULEN PÅ KULTUREN I LUND
På Kulturen varar julen från Julstöket den första advent till Tjugondedag juls julgransplundring. Tiden däremellan finns det dukade julbord och klädda julgranar att beskåda i husen i friluftsmuseet. Vi bjuder även på julpyssel och julevangeliet som marionetteater och det blir också advenstkonserter och lusseafton i Bosebo kyrka.

PROGRAM OCH PRESSANSVARIG
Ansvarig för Kulturens Julstök är programchef Lena Larsén, tfn. 046-35 04 30 alt. lena.larsen@kulturen.com. Pressansvarig Kulturen, Petra Kanvall, tel 046-35 04 17 alt petra.kanvall@kulturen.com. För mer information om julfirandet på Kulturen och pressbilder, gå till www.kulturen.com. Lösenordet för att se pressbilder är b469alle.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin