2011-07-13 08:45Pressmeddelande

Jojje Wadenius besöker allsång för barn på Kulturen

null

På lördag är det dags för allsång för barn igen. Sången leds som vanligt av Mia Barlöv från Bolibompa och gästartist denna vecka är Georg "Jojje" Wadenius, som framför "Kalles Klätterträd" och andra av sina idag klassiska barnvisor från 70-talet.

George "Jojje" Wadenius är en av Sveriges internationellt mest kända gitarrister. Han har spelat i band som t ex Blood, Sweat and Tears, Made in Sweden samt i husbandet till den amerikanska TV-showen Saturday Night Live. Utöver sin karriär som rockmusiker har Jojje Wadenius även skrivit barnvisor, ofta i samarbete med barnboksförfattaren Barbro Lindgren. Deras första samarbete, skivan Goda' goda' från 1969, tilldelades en Grammis 1970. Sedan dess har Jojje Wadenius gett ut ytterligare tre barnskivor, Puss, puss, sant, sant (1978), Zzoppa (1999) och Hajar du (2006, tillsammans med James Hollingworth).

Samtliga allsångstillfällen och gästartister:
9/7   SjörövarMange & Katta Pirat
16/7 Jojje Wadenius
23/7 Sousou och Maher Cissoko
30/7 Behrang Miri

Allsång för barn pågår kl 15-16 och är gratis för medlemmar, barn och unga upp till 19 år!
Entré för medföljande vuxen 60 kr, pensionär 40 kr.
Mer information finns på www.kulturen.com

Programmet är en del av SommarLund som arrangeras av Lunds kommun.

För mer information:
Emma Malmström, programchef, tfn 046 35 04 54
Johanna Lisberg Jensen, programarrangör, tfn 046 35 04 30
Erik Roman, pressansvarig, tfn 046 35 04 47

Kulturen är en kulturhistorisk oas mitt i Lund med hus från olika tider, från land och stad. Verksamheten utgår från stora museisamlingar och i drygt trettio kulturhistoriska byggnader visas utställningar om kulturhistoria, hantverk, konst och design. Här kan alla ta del av en magisk värld med program, traditionsfirande, restaurang och en fin lekplats. Verksamheten omfattar även arkeologi, byggnadsvård och annan uppdragsverksamhet. Kulturen är en ideell förening där alla kan bli medlemmar!


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin