2012-09-20 07:00Pressmeddelande

Höstmarknad på Kulturens Östarp

null

På söndag är det dags för Romeleslingans årliga höstmarknad på Kulturens Östarp med försäljning av närproducerad mat och konsthantverk. Kulturen erbjuder verksamhet på Gamlegård med bland annat visning av den 200-åriga korsvirkesgården, möte med lantrasdjur, växtloppis och trädplantering. 

Romeleslingans höstmarknad
Årets höstmarknad hålls söndagen den 23 september kl 11-16 med försäljning av konsthantverk, hudvårdsprodukter, växter, mat, choklad, fårskinn, fika och presentartiklar. På Östarps gästgivaregård erbjuds söndagsbuffé. 

Aktiviteter på Gamlegård
På friluftsmuseet håller Kulturens värdar Gamlegård öppen och erbjuder där flera olika aktiviteter under dagen. 

Datum: Söndag 23 september, kl. 11-16
Pris: Fri entré

Kl 11-16 Växtloppis i Gamlegårds trädgård
Kl 11.30 Visning av lantrasdjur med gårdsbrukaren Annika Hellberg.
Kl 12 Pyssel för barn: tillverka en egen garndocka. 
Kl 13 Plantering av träd i plommonlunden.
Kl 14 Visning av korsvirkesgården Gamlegård, byggd 1812.
Kl 15 Visning av lantrasdjur med gårdsbrukaren Annika Hellberg.

Välkomna!

På växtloppisen kan du köpa äldre sorters perenner från Gamlegårds trädgård eller sälja växter från din egen trädgård. Om du vill sälja växter kontaktar du Kulturens trädgårdsmästare Kristina Bakran i förväg via mejl eller telefon: kristina.bakran@kulturen.com eller 046-35 04 46.

För mer information:
Kristina Bakran, trädgårdsmästare, 046-35 04 46
Erik  Roman, pressansvarig, 046-35 04 47

Höstmarknaden på Kulturens Östarp arrangeras av Romeleslingan.

Kulturen är en kulturhistorisk oas mitt i Lund med hus från olika tider, från land och stad. Verksamheten utgår från stora museisamlingar av såväl sydsvenskt material som världskultur. I drygt trettio kulturhistoriska byggnader visas utställningar om kulturhistoria, hantverk, konst och design. Här kan besökare ta del av en unik värld med program, traditionsfirande, restaurang och en fin lekplats. Verksamheten omfattar även arkeologi, byggnadsvård och annan uppdragsverksamhet. Kulturen är en ideell förening där alla kan bli medlemmar!


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin