2023-10-04 05:50Pressmeddelande

Höstlov med rys och mys på Kulturen i Lund

Spökdrottningen. Foto Jessica Ljung, Kulturen

Höstlov på Kulturen i Lund betyder massor av rysliga och mysiga aktiviteter för höstlovslediga barn. Museet är öppet kl 10–16 hela lovet, lördag 28 oktober till söndag 5 november, och dessutom är det kvällsöppet till kl 20 på torsdagen, med spökeri i museiparken.

Halloween infaller ju under höstlovet, och därför har vi flera aktiviteter på spök- och rystemat: hjälp till att hitta spökdrottningens försvunna krona, gå på visning av rysliga ställen och spökpyssla i vår verkstad. Är man lite extra modig (passar barn från 9 år) kan man komma hit på torsdagskvällen och leta efter läskiga föremål i några av husen i friluftsmuseet. Men man får vara beredd på att museets spöken och andra gastar dyker upp i mörkret!

Det finns också många andra roliga och mysiga saker att göra: leka på vår nya lekplats, följa spåret Hur bodde folk förr? eller ett av våra tre barnspår, prova på att smida i vår smedja eller se den lilla utställningen Gamla leksaker. Vårt mysiga café i friluftsmuseet är öppet hela höstlovet kl 11.00–15.30.

Information om alla höstlovsaktiviteter finns samlade på www.kulturen.com/hostlov . Det är förköp till en del aktiviteter.

Öppettider höstlovet:  Höstlovet på Kulturen pågår lördag 28 oktober till söndag 5 november.  Öppettider alla dagar kl 10–16, och dessutom kvällsöppet till kl 20 på torsdagen. (Det är alltså öppet även måndag 30 oktober, även om vi brukar ha stängt på måndagar så här års).

Plats: Kulturen i Lund, Tegnérsplatsen 6 i Lund

Pressbilder: Bifogas, scrolla ner till presskit. 

Kontakt:
Therese Bygge, programarrangör, 046-35 04 52, therese.bygge@kulturen.com


Om Kulturen i Lund

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Vi har även en bred programverksamhet för alla åldrar.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin