2011-10-28 08:41Pressmeddelande

Höstlov med betlyktor och Spökkväll på Kulturen

null

Under höstlovet blir det aktiviteter för hela familjen tisdag till torsdag. Gör betlyktor som sprider stämning i mörkret och följ med ut på spökvandring i friluftsmuseet under torsdagskvällen. Inför spökkvällen bjuder vi in pressen att träffa två av Kulturens vålnader tisdagen den 1 november kl 10.30. Rysligt välkomna!

Höstlov - skapa betlyktor
Under höstlovet är barn och vuxna välkomna till vår verkstad. Vi berättar om den gamla sydsvenska traditionen att göra lyktor av betor och tillverkar våra egna.  
Eftersom vi använder vassa knivar rekommenderar vi att barnen är minst 6 år.

Tis 1/11, ons 2/11 eller tors 3/11
Kl 11, 13 och 14.30. 
Entré: 90 kr/vuxen, 30 kr/barn.
Boka via www.kulturen.com/bokning eller i receptionen på tel 046 -35 04 01

Spökkväll i parken
Under höstlovet blir det även en spökkväll på Kulturen...
Torsdag 3 november kl 18 -19 blir en kuslig kväll. I ljuslyktors sken väcks den mörka, stilla parken till liv av spöken, gastar och andra otäcka väsen.
Välkommen den som vågar!

Inträde 50 kr/vuxen, 25 kr/barn.
Förköp. Biljetter säljs från och med nu i Entrén.
Rekommenderas från 7 år.

PRESSTRÄFF MED TVÅ AV KULTURENS VÅLNADER
Unik chans för pressen att träffa två livs levande vålnader i dagsljus finns på tisdag den 1 november kl 10.30. Det går även bra att besöka verkstaden kl 11.00.

För mer information:
Johanna Lisberg Jensen, programarrangör, tfn 046 35 04 30 
Yvonne Andersson, museipedagog, tfn 046 35 04 44
Erik Roman, pressansvarig, tfn 046 35 04 47

Kulturen är en kulturhistorisk oas mitt i Lund med hus från olika tider, från land och stad. Verksamheten utgår från stora museisamlingar av såväl sydsvenskt material som världskultur. I drygt trettio kulturhistoriska byggnader visas utställningar om kulturhistoria, hantverk, konst och design. Här kan besökare ta del av en unik värld med program, traditionsfirande, restaurang och en fin lekplats. Verksamheten omfattar även arkeologi, byggnadsvård och annan uppdragsverksamhet. Kulturen är en ideell förening där alla kan bli medlemmar!


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin