2019-07-10 06:00Pressmeddelande

Historiska uppdrag för barn på Kulturen i Lund

Illustration av Olle Ekström/Kulturen. Illustration av Olle Ekström/Kulturen.

Även i år blir det Historiska uppdrag för barn på Kulturen i Lund under juli månad. I år handlar det om folktro, religion och kampen mellan goda och onda krafter. 

Efter att ha tagits emot av en gåtfull spåkvinna inne i Metropolis-utställningens mystiska blå lund skickas barnen ut på uppdrag bland friluftsmuseets kulturhistoriska hus. Det gäller att samla på sig amuletter till skydd mot onda makter, och samtidigt lära sig mer om historia.

Till sin hjälp har barnen våra duktiga volontärer, som kommer bemanna de stationer där uppdragen utförs: DekanhusetVästra Vrams prästgårdBosebo kyrka och Thomanderska huset. Precis som tidigare år kommer volontärerna att vara klädda i tidstypiska kläder och förmedla kunskap om de olika byggnaderna och deras historia. Ett bra sätt att blåsa ytterligare liv i friluftsmuseets miljöer tycker vi!

För att hitta till rätt hus får alla barn varsin handmålad karta eller snarare en illustration. Det är en del av utmaningen att hålla ögonen öppna och leta upp de byggnader som syns på illustrationen.

Förra sommaren var det första gången vi provade konceptet Historiska uppdrag för barn, och då fick vi väldigt bra feedback från besökarna. Därför återkommer uppdragen även denna sommar: 16–19 juli samt 23–26 juli kl 13.00 och 14.30. För barn från 6 år, i vuxens sällskap. 

Programpunkt: Historiska uppdrag för barn

Plats: Kulturen i Lund, Tegnérsplatsen i Lund. 

Datum och tid: 16–19 juli samt 23–26 juli med start kl 13.00 och 14.30.

Pris: Ingår i entréavgiften. 

Målgrupp: Barn från 6 år, i vuxens sällskap. 

Pressbilder: Bifogas, scrolla ner. För att ladda ner en bild högupplöst, klicka upp bilden och klicka sedan på knappen "Ladda ner". 

Kontakt: 

Therese Bygge, programarrangör, 046-35 04 52, therese.bygge@kulturen.com

Johanna Lisberg Jensen, programarrangör, 046-35 04 30, johanna.lisbergjensen@kulturen.com 

Carina Rundberg, koordinator, 046-35 04 42, carina.rundberg@kulturen.com 

 Om Kulturen i Lund

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Vi har även en bred programverksamhet för alla åldrar.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin
Johan Hofvendahl
Kommunikationsansvarig
Johan Hofvendahl

Relaterad media