2016-06-08 08:45Pressmeddelande

GYNNING x 3 på Kulturen i Lund i höst!

null

I höst öppnar vi utställningen GYNNING x 3 på Kulturen i Lund, med tre generationer av familjen Gynning – Carolina Gynning, Agneta Gynning och Lars Gynning. Tre konstnärer ur tre olika generationer, formade av sin tid. Här möts deras verk, sammanförda genom familjebanden, och visar på sammanhang, likheter och olikheter. 

Utställningen handlar om att våga vara sig själv, att ifrågasätta, att inte vara rädd och att prova nya vägar. Det handlar om den egna identiteten och hur vi påverkas av den egna familjens historia. Här visas textila verk Lars Gynning, Agneta Gynnings skulpturer och nyproducerade målningar samt en film av Carolina Gynning.

GYNNING x 3 är ett samarbete mellan Kulturen, Agneta Gynning och Carolina Gynning.

Utställning:GYNNING x 3

Plats: Kulturen i Lund, Tegnérsplatsen

Utställningsperiod: 8 oktober 2016–22 januari 2017

Pressbilder: Bifogas. Scrolla ner och klicka på bilderna för att ladda ner dem högupplöst.

Korta faktatexter om konstnärerna: Bifogas som en pdf.

För mer information:

Christian Penalva, avdelningschef för utställningar,
046-35 04 29,christian.penalva@kulturen.com

Anna Ekman, utställningsproducent,
046-35 04 41, anna.ekman@kulturen.com

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda av kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i våra hus och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Dessutom har vi programverksamhet för alla åldrar.

Verksamheten drivs sedan 1882 av en ideell förening, med verksamhetsbidrag från Lunds kommun och Region Skåne. Förutom museet i Lund driver Kulturen även flera andra besöksmål: Livets museumTegnérmuseet och Hökeriet i Lund; Kulturens Östarp i Sjöbo kommun; Medicinhistoriska museet i Helsingborg samt Norlindmuseet på Borgeby slott.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin