2006-11-07 14:56Pressmeddelande

FRUKOSTDAGS 2020 - en installation av Carl Johan De Geer

null

Frukostdags 2020 är en installation om den förstörda framtiden. Konstnären Carl Johan De Geer har skapat en framtidsvision, en dystopi om ett samhälle, där naturresurserna är förbrukade och våra levnadsvillkor drastiskt förändrats. Bensinen kostar 10 000 kr litern och all teknik vi är vana vid har kollapsat.

Carl Johan De Geer har i Frukostdags 2020 förvrängt perspektiven och jobbat sig bort från realismen. Hans installation ser vid första anblicken ut som ett helt vanligt modellandskap, med små hus och tåg som rullar. Men allt är inte som det ser ut att vara. Flyget har störtat. Bilarna har slutat gå och husen kanar sakta nedför gråa klippblock, som om de saknade grund och utan fotfäste glider utför branten. Hela miljön är i förändring och nedbrytningen skonar ingenting. Alltsammans skapar obalans, oro, otrygghet och yrsel. Lekfullheten blandas med olust. Detta är framtiden år 2020. Bensinstationen har för längesedan slagit igen, för vem mäktar med ett literpris på 10 000? Tågen går fortfarande, men har mist sin forna glans. Människorna är försvunna. De syns i alla fall inte. Oklart är om de lever eller om de bara har lämnat detta wasteland.


Pressbilder och information
För pressbilder och mer utställningsmaterial, gå till www.kulturen.com. Klicka på press, lösenordet är b469alle.
Kontakta gärna Caroline Owman, utställningsansvarig på Kulturen, tel 046-35 04 93, caroline.owman@kulturen.com.
Informationsansvarig Kulturen, Karolina Falkheimer, tel 046-35 04 41, 070-69 59 268 alt karolina.falkheimer@kulturen.com.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin