2017-06-02 13:00Pressmeddelande

Fri entré när vi firar nationaldagen på Kulturen i Lund

null

Det är fri entré till Kulturen i Lund när vi firar nationaldagen den 6 juni. Det blir högtidstal av Heidi Avellan, körsång med Bella Voce, flaggutdelning och konsert med Frida Braxell. 

Nationaldagsfirandet börjar kl 14.00 på gräsmattan utanför Bosebo kyrka. Årets högtidstalare är Heidi Avellan, politisk chefredaktör för Sydsvenskan. Lunds studentsångerskor Bella Voce bjuder på skönsång och tillsammans med publiken sjunger de Nationalsången när flaggan hissas. Firandet avslutas med konsert med Frida Braxell kl 14.30–15.00. 

Musikern Frida Braxell skriver och sjunger visor på svenska. Flera av låtarna är delvis självbiografiska även om handlingen ofta är förklädd till skildringar av andra, förklarar hon själv.

Efter själva högtidsfirandet bjuder Norrby vokalensemble på körsång vid Dansbanan kl 15.30–16.30. 

Kulturens café i friluftsmuseet har öppet, och besökarna är också välkomna att ta med sig picknick till parken.

Nationaldagsfirandet på Kulturen i Lund är Lunds kommuns officiella firande. Fri entré till museet hela dagen!

Plats: Kulturen i Lund, Tegnérsplatsen i Lund

Tid: Tisdag 6 juni 2017. Nationaldagsfirandet börjar kl 14, men museet har öppet kl 10–17.

Pressbilder: Bifogas. Scrolla ner och klicka på en bild för att ladda ner den högupplöst. 

För mer information:
Johanna Lisberg Jensen, programarrangör, 046-35 04 30, johanna.lisbergjensen@kulturen.com

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund, som är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda av kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltid till samtid, från lokal kultur till världskultur.

På Kulturen i Lund är det ofta liv och rörelse. Här firas både nya och gamla traditioner och det erbjuds en omfattande programverksamhet för alla åldrar. När du blir hungrig kan du äta i restaurangen eller ta en fika på vårt mysiga café.

Bland våra övriga besöksmål finns t.ex. Kulturens Östarp, där man kan uppleva en lantbruksmiljö från 1800-talet, Hökeriet, som är Lunds äldsta speceributik, Livets museum i Lund, som handlar om människokroppens funktioner, och Medicinhistoriska museet i Helsingborg, som handlar om hur synen på friskt och sjukt har förändrats över tid.

Kulturen bedriver pedagogisk och vetenskaplig verksamhet inom hela det kulturhistoriska fältet. Magasinering, vård och dokumentation är en omfattande del av vårt arbete. Vi utför också arkeologiska uppdrag och uppdrag inom bebyggelseantikvarisk verksamhet.

Kulturen grundades 1882 och har drygt 3 500 medlemmar. Kulturen får verksamhetsbidrag från Region Skåne, Lunds kommun och Sjöbo kommun. 


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin