2023-06-01 06:31Pressmeddelande

Fri entré när nationaldagen firas på Kulturen i Lund

Foto: Viveca Ohlsson/KulturenFoto: Viveca Ohlsson/Kulturen

I Lund firas nationaldagen på Kulturen i Lund, med fri entré till museet hela dagen! Vi har öppet kl 10–17 och firar med körsång, tal och konsert med volkalkvartetten Åkervinda. Passa gärna på att se någon av alla våra utställningar och de kulturhistoriska husen i friluftsmuseet.

Vokalkvartetten Åkervinda. Foto: Angelica Hvass

Vokalkvartetten Åkervinda. Foto: Angelica Hvass

Program för dagen

Kl 14.00 Högtidstal av Klas-Göran Karlsson, professor i historia vid Lunds universitet, och körsång av Bella Voce – Lunds studentsångerskor samt flagghissning.
 
Kl 14.30–15.00 Konsert med vokalkvartetten Åkervinda. Med rötterna i jazzen har de fyra sångerskorna även en varm plats i sina hjärtan för nordisk folkmusik. Tillsammans plockar de fram gamla folkmelodier och skapar nya spännande arrangemang där traditionella visor blandas med improvisation och jazzharmonik.
 
Detta är Lund kommuns officiella nationaldagsfirande. 
 
Evenemang: Nationaldagsfirande på Kulturen i Lund, med fri entré hela dagen.
 
Datum och tid: Tisdag 6 juni 2023. Öppet kl 10–17, nationaldagsfirandet inleds kl 14.00
 
Plats: Kulturen i Lund, Tegnérsplatsen 6. 
 
Pressbilder: Bifogas, scrolla ner. 

 


Om Kulturen i Lund

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Vi har även en bred programverksamhet för alla åldrar.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin