2014-01-24 06:30Pressmeddelande

Fri entré när Kulturen uppmärksammar Förintelsens minnesdag

null

Måndagen den 27 januari uppmärksammar Kulturen i Lund Förintelsens minnesdag med besök av Bulgariens ambassadör i Sverige, som kommer att hålla ett tal utifrån vår aktuella utställning Att göra skillnad – att rädda liv!. Utställningen handlar om hur Bulgariens judar undkom Förintelsen, trots att landet var allierat med Nazityskland. Vi har normalt stängt på måndagar under vintersäsongen, men denna dag har vi öppet i Vita huset kl 13.00–15.30 med fri entré. 

Kl 14 håller Lunds kommuns kulturchef Torsten Schenlaer tal. Därefter håller Hans Excellens Svetlan Stoev, Bulgariens ambassadör i Sverige, ett anförande på engelska utifrån utställningen Att göra skillnad – att rädda liv!, som visas på Kulturen 21 januari till 28 februari i år. 

Det blir också klassisk musik framförd av pianist Håkan Carlsson (rektor för Kulturskolan i Lund), violinist Anders Frostin och trombonist Magnus Larsson. 

I Vita huset (entrébyggnaden) kan man även se vår basutställning Att överleva – Röster från Ravensbrück, om mod och livskraft hos kvinnor i som satt i koncentrationsläger. Alla utställningar i Vita huset utom Modernismen är öppna för besökare kl 13.00–15.30. 

Arrangemang: Förintelsens minnesdag på Kulturen

Plats: Kulturen, Tegnérplatsen i Lund

Tid: Vita huset är öppet kl 13.00–15.30, talarna börjar kl 14. 

Entré: Fri entré!

För mer information:
Madeleine Larsson, utställningspedagog på Kulturen
046-35 04 39, madeleine.larsson@kulturen.com 

Maria Bohlin, informatör på Kulturen
046-35 04 47, maria.bohlin@kulturen.com

Kulturen är två kvarter i centrala Lund fyllda av kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i våra hus och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur.  Dessutom har vi programverksamhet för alla åldrar. Verksamheten drivs sedan 1882 av en ideell förening som välkomnar alla som medlemmar. Föreningen får bidrag från Region Skåne och Lunds kommun. Förutom friluftsmuseet i Lund har Kulturen även flera andra besöksmål, t ex Kulturens Östarp, Tegnérmuseet och Hökeriet.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin