2013-06-03 06:30Pressmeddelande

Fri entré när Kulturen firar Nationaldagen med konsert

null

Vi bjuder på konsert med Miriam Aïda när det återigen är dags för Nationaldagsfirande på Kulturen. Men först blir det som vanligt högtidstal, körsång och flagghalning. Fri entré hela dagen, så alla är välkomna att fira denna helgdag på Kulturen.

Årets högtidstalare är Birthe Wallin från Skåne Stadsmission och enligt traditionen står Lunds studentsångerskor Bella Voce för körsången. Tillsammans med publiken sjunger de också Nationalsången, samtidigt som flaggan hissas. 

Vi avslutar firandet med konsert med den mångsidiga artisten Miriam Aïda, som sjungit både jazz och brasilianskt men i år satsar mer på den svenska visskatten. 

Kulturens café i friluftsmuseet och Kulturkrogen vid entrén har öppet, och man är också välkommen att ta med sig picknick till parken. 

Nationaldagsfirandet på Kulturen är Lunds kommuns officiella firande. 

Plats: Kulturen, Tegnérplatsen i Lund
Tid: Torsdag 6 juni 2013. Nationaldagsfirandet börjar kl 14, men museet har öppet kl 10-17. 

För mer information: 
Johanna Lisberg Jensen, programarrangör, 046-35 04 30, johanna.lisbergjensen@kulturen.com
Emma Malmström, programarrangör, 046-35 04 54, emma.malmstrom@kulturen.com
Maria Bohlin, informatör och tf pressansvarig, 046-35 04 29, maria.bohlin@kulturen.comKulturen är två kvarter i centrala Lund fyllda av kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i våra hus och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur.  Dessutom har vi programverksamhet för alla åldrar. Verksamheten drivs sedan 1882 av en ideell förening som välkomnar alla att bli medlemmar. Förutom friluftsmuseet i Lund har Kulturen även flera andra besöksmål, t ex Kulturens Östarp, Tegnérmuseet och Hökeriet.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin
Johan Hofvendahl
Kommunikationsansvarig
Johan Hofvendahl