2019-01-24 13:50Pressmeddelande

Förintelsens minnesdag på Kulturen i Lund

Bild från Kulturen i Lunds utställning "Att överleva – Röster från Ravensbrück". Foto: Viveca Ohlsson/KulturenBild från Kulturen i Lunds utställning "Att överleva – Röster från Ravensbrück". Foto: Viveca Ohlsson/Kulturen

Vi uppmärksammar Förintelsens minnesdag söndagen den 27 januari med tal av Ulf Zander, professor i historia vid Lunds universitet. Fri entré till arrangemanget. 

Varje år uppmärksammas Förintelsens minnesdag på många olika platser runt om i landet, och så även hos oss på Kulturen i Lund. För att alla som vill ska kunna vara med har vi fri entré till vårt arrangemang från kl 12.45. Programmet pågår kl 13.00–14.00.

Dagens talare Ulf Zander har bland annat forskat om förintelsen och hur den har hanterats efter 1945. I föredraget ”När förintelsen kom till Skåne” uppmärksammar han sydsvenska reaktioner på de danska judarnas flykt över Öresund i oktober 1943 och mottagandet av överlevare från koncentrations- och förintelseläger våren och sommaren 1945.

Akane Kusakabe spelar piano.

Kombinera gärna med att se vår utställning Att överleva – Röster från RavensbrückIntendent Karin Schönberg är på plats och svarar på frågor om utställningen.

Plats: Kulturen i Lund, Tegnersplatsen

Datum och tid: Söndag 27 januari kl 13–14

Pressbilder från utställningen Att överleva – Röster från Ravensbrück bifogas. Scrolla ner och klicka på en bild för att ladda ner den högupplöst. 

Kontakt: Informatör Maria Bohlin, 046-35 04 47, maria.bohlin@kulturen.comOm Kulturen i Lund

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Vi har även en bred programverksamhet för alla åldrar. Mer info på www.kulturen.com


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin