2019-10-08 05:45Pressmeddelande

Föredrag och modevisning av Katja of Sweden-kläder på Kulturen i Lund

Foto: Ruth GranathFoto: Ruth Granath

Onsdagen den 16 oktober kl 18.30 blir det modevisning och föredrag med Sara Thorsson på Kulturen i Lund. Sara visar plagg ur sin privata samling av Katja of Sweden-plagg och berättar om designpionjären Katja Geiger, med utgångspunkt från sin bok Katja of Sweden: The Blue Look. Utställningen Katja of Sweden är öppen till kl 20.00 denna kväll.

När Sara Thorsson började intressera sig för Katja of Sweden köpte hon upp plagg från Bukowskis, auktionsverk, Tradera och vintagebutiker i Sverige och Danmark –  kläder som var vackra och användbara. Hon upptäckte att de plagg hon bar till fest och på jobbet blev en ”snackis” och skapade intresse.

Ju mer hon läste om Katja Geiger, kvinnan bakom varumärket Katja of Sweden, desto mer fascinerad blev hon av denna modiga kvinna och designpionjär (Sveriges första internationellt kända modedesigner) som efterhand hamnat i skymundan. Det hon upplevt och uträttat var utöver det vanliga, och Sara blev intresserad och grävde i stadsarkivet, läste modehistoria och skrev bloggar för att komma henne närmare. Det blev en bok: Katja of Sweden: The Blue Look.

Denna kväll blir det modevisning med ca 15 plagg ur Saras privata samling av Katja of Sweden-kläder. Sara berättar också om Katja of Sweden, med utgångspunkt från sin bok. Boken finns till försäljning till självkostnadspris under kvällen.

I Auditoriet. Ingen förbokning, ingår i entréavgiften.

Evenemang: Föredrag och modevisning av Katja of Sweden-kläder

Tid: Onsdagen den 16 oktober 2019 kl 18.30–19.30. Utställningen Katja of Sweden är öppen kl 12.00–20.00. 

Plats: Kulturen i Lund, Tegnérsplatsen i Lund. 

Pressbilder: Bifogas, se nedan. För att ladda ner en bild högupplöst, klicka upp bilden och klicka sedan på knappen "Ladda ner". Om Kulturen i Lund

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Vi har även en bred programverksamhet för alla åldrar.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin
Carina Rundberg
Koordinator
Carina Rundberg

Relaterad media