2023-06-19 05:50Pressmeddelande

Fåfänga är temat i årets Lekfulla tidsresor på Kulturen i Lund

Tidsresorna tar i år med publiken till tre olika århundraden. Här är det 1975, året efter att ABBA vann Eurovision Song Contest och året då alternativfestivalen hölls. Från vänster: Annika Mandahl, Olle Ekström, Kristina Bakran och Yvonne And...Foto: Jessica Ljung, Kulturen

Skönheten ligger i betraktarens öga sägs det! Årets Lekfulla tidsresa på Kulturen i Lund tar med publiken till tre olika århundraden, och fokuserar på hur trender och mode har format och modellerat våra kroppar efter tidens skönhetsideal. Vackert, tokigt, fult? Denna familjeföreställning har premiär den 27 juni. 

Med Lekfulla tidsresor bjuder Kulturens pedagoger på ett lättsamt och lekfullt sätt besökarna på levandegjord historia i museiparken. Ni får träffa det fåfänga syskonparet som följer 1770-talets trender från Paris med stor inlevelse. År 1856 ska fru Carolina få sitt porträtt målat och är noga med krinolinens vidd och midjans slankhet. Men vad är det för något konstigt konstnärinnan har på sig? 1975, året efter att ABBA vann Eurovision Song Contest och året då alternativfestivalen hölls, planeras en gemensam städdag i kollektivhuset Solkatten. Men går det att städa i platåskor och finns det egentligen något som inte kan lösas på ett gemensamt stormöte?

Tidsresorna återkommer sommar efter sommar, med nya teman varje år. Det är en familjeföreställning, lämplig för både vuxna och barn från 7 år. Publiken tas med till tre olika spelplatser utomhus i museiparken. Det spelas 24 föreställningar under perioden 27 juni till 14 juli, tisdag till fredag med start kl 13.00 och 14.30. Förköp av biljetter via Kulturens hemsida www.kulturen.com

Journalister är välkomna att titta på förställningen och intervjua medverkande och publik. Kontakta oss gärna i förväg! 

Evenemang: Lekfulla tidsresor

Datum och tid: Spelas tisdag till fredag under perioden 27 juni till 14 juli, med start kl 13.00 och 14.30. Totalt 24 föreställningar. 

Plats: Kulturen i Lund, Tegnérsplatsen 6 i Lund. 

Pressbilder: Bifogas, scrolla ner till presskit. Ni är förstås även välkomna att fotografera under föreställningen. 

Kontaktperson: Yvonne Andersson, avdelningschef för program och försäljning och pedagog, yvonne.andersson@kulturen.com, 046-35 04 44 (nås lättast på mejl). 

 Om Kulturen i Lund

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Vi har även en bred programverksamhet för alla åldrar.


Kontaktpersoner

Carina Rundberg
Koordinator
Carina Rundberg