2012-12-14 08:23Pressmeddelande

EPA - en fotoutställning på Kulturen med Martin Bogren

null

Den 16 februari 2013 öppnar en ny utställning med fotografen Martin Bogren. Martin fick under 2011 stor uppmärksamhet och prisbelönades för fotoprojektet Lowlands. I den nya utställningen EPA skildras några unga pojkars liv i och kring sina hemmabyggda EPA-traktorer.

UtställningEPA
Fotograf: Martin Bogren
Utställningsperiod: 16 feb – 28 april 2013
Plats: Visas i Lundahallen på Kulturen, Tegnérsplatsen i Lund

Presentation av utställningen:
I utkanten av byn möts grabbar och bränner avtryck i den sommarheta asfalten. Lukten av gummi, tjuvtrimmade motorer och fet oljelukt fyller luften när motorer rusas. Bilar formerar sig i ring och i leken turas de om att köra in i mitten. Visar upp sina konster där styrkor mäts och krafter provas.

EPA är en kommande fotoutställning på Kulturen med fotografen Martin Bogren, som under ett år har följt några unga pojkar och deras liv med EPA-traktorer på den skånska landsbygden.

Martin Bogren:

Martin Bogren (f. 1967) är uppvuxen i Skåne och är numera bosatt i Malmö. Hans fotografier har tidigare ställts ut i Skandinavien, USA, Frankrike, Polen och Italien. Bogren fick 2011 Scanpix stora fotopris för sina personliga och suggestiva bilder i fotoprojektet Lowlands. Han har även erhållit flera priser och omnämnanden i internationella sammanhang.

För mer information:
Viveca Ohlsson, utställningsansvarig, tel 046 35 04 93, viveca.ohlsson@kulturen.com
Erik Roman, pressansvarig, tel 046 35 04 47, erik.roman@kulturen.com


Kulturen är en kulturhistorisk oas mitt i Lund med hus från olika tider, från land och stad. Verksamheten utgår från stora museisamlingar av såväl sydsvenskt material som världskultur. I drygt trettio kulturhistoriska byggnader visas utställningar om kulturhistoria, hantverk, konst och design. Här kan besökare ta del av en unik värld med program, traditionsfirande, restaurang och en fin lekplats. Verksamheten omfattar även arkeologi, byggnadsvård och annan uppdragsverksamhet. Kulturen är en ideell förening där alla kan bli medlemmar!


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin
Johan Hofvendahl
Kommunikationsansvarig
Johan Hofvendahl