2019-05-09 07:18Pressmeddelande

En sagolik historia på Kulturen i Lund på söndag

Foto: Niklas Hellström. En sagolik historia är en familjeförställning om svensk historia med Danne & Mange. Foto: Niklas Hellström. En sagolik historia är en familjeförställning om svensk historia med Danne & Mange.

Familjeföreställningen En sagolik historia berättar snabbt och lekfullt delar ur den svenska historien – om Gustav Vasa, Drottning Kristina och Gustav II Adolf.

Detta är en glad och medryckande föreställning med humor, helt nyskriven musik och många spännande historiska karaktärer. Baserad på barnböckerna om svensk historia av Andreas och Emelie Sjölander.

En bra saga kan ibland vara sann – historia kan ibland vara sagolikt!  Passar barn från 5 år.

Med Daniel Alleved och Magnus Kviske – Danne & Mange.

Manus: Magnus Kviske. Text & Musik: Daniel Alleved.

Föreställning: En sagolik historia

Plats: Kulturen i Lund, Auditoriet

Datum och tid: Söndag 12 maj kl 13.00–14.00

Biljettpris: 150 kr/vuxna, 100 kr/barn och medlemmar. I biljetten ingår museientré!

Pressbilder: Bifogas, scrolla ner. För att ladda ner en högupplöst bild, klicka upp bilden och klicka sedan på knappen "Ladda ner". 

För mer information om föreställningen: 

Magnus Kviske, magnus@kviske.se, Mobil: 0733-75 19 39

 Om Kulturen i Lund

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Vi har även en bred programverksamhet för alla åldrar.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin