2010-01-19 10:06Pressmeddelande

Elever från Fotoskolan Skåne tolkar begreppet design

null

Vad är designat? Denna fråga har 20 elever från Fotoskolan Skåne arbetat kring i en ny fotoutställning på Kulturen. Vernissage för utställningen Designat hålls söndag den 24 januari kl 13.00. Utställningen pågår fram till den 28 februari. 

I samband med Kulturens stora satsning på temat Folkkonst & Design har 20 elever från Fotoskolan Skåne bjudits in att göra en utställning på temat ”designat” i anslutning till museets entré. Fotografierna representerar olika uttryck, allt från reflektioner kring människans kropp och identitet till alla ting vi har omkring oss.

Særún Norén är en av eleverna.
– Alla har tolkat temat på olika sätt. Det pratas mycket om design. Det är ett väldigt trendigt ord och innebär så mycket då allt är designat, konstaterar Særun.

Söndagen den 24 januari klockan 13-16 är det dags för vernissage. Utställningen Designat pågår fram till den 28 februari. Fotoskolan Skåne är en ettårig utbildning, som bedrivs av Folkuniversitetet.

Pressvisning: Utställningen hängs fredagen den 22 januari mellan klockan 9-16. Pressträff är klockan 11, men ni är välkomna under hela hängningstiden.

För mer information kontakta:

Særun Norén, utställande fotoelev 0709-403217, særun@me.com 
Anne-Grethe Holt, lärare Fotoskolan Skåne, 0709-491616, anne-grethe.holt@folkuniversitetet.se

Pressbilder: www.kulturen.com Lösenord b469alle.

Kulturen är det största museet i Skåne och efter Skansen, det äldsta friluftsmuseet i världen. På två kvarter i Lund ryms ett 30-tal byggnader som visar hur människor levt i Sverige genom tiderna. Här hittar ni även flera utställningar om allt från det medeltida Lund och skånsk allmogekultur till konsthantverk och design till olika tillfälliga utställningar om aktuella teman.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin