2022-10-20 06:00Pressmeddelande

Det spökar på Kulturen i Lund under höstlovet!

Pedagog Annika Mandahl spelar ett av flera spöken i utomhusföreställningen "Mysteriet med den försvunna dockan". Foto: Jessica Ljung, KulturenPedagog Annika Mandahl spelar ett av flera spöken i utomhusföreställningen "Mysteriet med den försvunna dockan". Foto: Jessica Ljung, Kulturen

Kulturen i Lund har öppet hela höstlovet med utökade öppettider och ett välfyllt program för barn! Det blir läskigt emellanåt, men det finns också mycket att göra för dem som inte gillar spöken.

Under höstlovet inspireras vi av Halloween och satsar på mer spökiga arrangemang. Våra pedagoger spelar utomhusföreställningen Mysteriet med den försvunna dockan, en gåta som är över 200 år gammal. Vi har dessutom spökpyssel, visningar av rysliga ställen på museet och kvällsspökeri i museiparken på torsdagen. Första lördagen och sista söndagen spelas föreställningarna Jakten på piratskatten med Erik Svartskägg och Koka soppa på en spik.

För de med mer spring i benen har vi Pippi Långstrump – en lekutställning, och leklådor med bland annat styltor och träsvärd på området. Vi vill också påminna om den mindre utställningen Gamla leksaker, där man både kan titta på dockskåp och provrida en kopia av Karl XIIs gunghäst. Den färgstarka och lekfulla utställningen Knitstart my heart – Anna Bauer passar också väldigt bra för barn och vuxna att titta på tillsammans.

Glöm inte utforska de historiska husen i vårt friluftsmuseum där man kan se hur folk bodde förr, t ex i en skånsk prästgård från 1700-talet och i ett litet fattigtorp i Småland runt 1904.

Museet har öppet kl 10–16 hela höstlovet, lördag 29 oktober till söndag 6 november. Dessutom har vi kvällsöppet till kl 20 på torsdagen, med Spökeri i museiparken kl 18–20. Caféet i museiparken har öppet kl 11.00–15.30 hela höstlovet.

Samlad information om alla aktiviteter under höstlovet finns på www.kulturen.com/hostlov. Det är förköp online till flera av aktiviteterna.

Plats: Kulturen i Lund, Tegnérsplatsen 6 i Lund.

Höstlovsperiod: lördag 29 oktober–söndag 6 november 2022

Pressbilder: Bifogas, se presskit nedan.

För mer information:

Therese Bygge, programarrangör, 046-35 04 52, therese.bygge@kulturen.com

Johanna Lisberg Jensen, programarrangör, 046-35 04 30. Johanna.lisbergjensen@kulturen.comOm Kulturen i Lund

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Vi har även en bred programverksamhet för alla åldrar.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin