2012-11-12 06:05Pressmeddelande

Charles Dickens och jag på Kulturen

null

Charles Dickens och jag är en trolleriföreställning, av och med den lundabaserade trollkonstnären Peter Rosengren, med inslag av både teater, berättarkonst och historia. Charles Dickens ägnade sig åt trolleri under en del av sin mycket produktiva karriär. Föreställningen vill underhålla precis som Dickens gjorde och samtidigt ge en bild av hur Dickens kan ha framställt sig som trollkonstnär.

Föreställningen har humor, högklassigt trolleri och spännande Dickenshistoria som framförs av tre karaktärer, en nördig presentatör, Dickens själv och hans mörka alter ego; en maskkaraktär. Föreställningen är en knapp timme lång. Åldersgräns 15 år. 

Peter Rosengren är trefaldig nordisk mästare i trolleri och professionell trollkonstnär, med en förankring i samarbeten mellan teater och trolleri, t ex med Leif Hedberg på Malmö Stadsteater och Mikael Strandberg på Skillinge teater. För många musikintresserade är Peter Rosengren även känd som Peter Strauss, trummis i bandet TT-Reuter som finns representerade i utställningen Popstad Lund på Kulturen.

FÖRESTÄLLNINGAR PÅ KULTUREN
Datum:
 Torsdag 15 november och fredag 16 november, kl. 19.00
Biljetter: 200 kr, medlemmar 150 kr. Förköp i Kulturens entré.
Plats: Hornsbergssalen på Kulturen 

PRESSTRÄFF TISDAG 13 NOV KL 11.00
Träffa Peter Rosengren som bjuder på smakprov från föreställningen i Hornsbergssalen på Kulturen tisdag den 13 november kl 11.00.

För mer information:
Johanna Lisberg Jensen, programansvarig, tel 046 35 04 30
Erik Roman, pressansvarig, tel 046 35 04 47 

Kulturen är en kulturhistorisk oas mitt i Lund med hus från olika tider, från land och stad. Verksamheten utgår från stora museisamlingar av såväl sydsvenskt material som världskultur. I drygt trettio kulturhistoriska byggnader visas utställningar om kulturhistoria, hantverk, konst och design. Här kan besökare ta del av en unik värld med program, traditionsfirande, restaurang och en fin lekplats. Verksamheten omfattar även arkeologi, byggnadsvård och annan uppdragsverksamhet. Kulturen är en ideell förening där alla kan bli medlemmar!


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin