2013-05-15 18:14Pressmeddelande

Boksläpp för Kulturens årsbok 2013 – Laddat

null

I år är temat för Kulturens årsbok berättelser kring jakt, vapen och krig.  I Laddat skildras jaktens äldre kulturhistoria, spåren i landskapet och även kvinnors jakt. Boken har ett rikt bildmaterial som visar vapen, konst och föremål med jaktmotiv ur museets samlingar.

Kulturens vapensamling innehåller en stor andel jaktvapen och flera av dessa rikt dekorerade vapen presenteras. Vapenteknik, vapenmakt och Kulturens arbete med pedagogik kring Slaget vid Lund skildras i andra artiklar.

Alla som är medlemmar i Kulturen får varje år den inbundna årsboken, som har getts ut sedan 1935. Här skriver Kulturens experter och inbjudna skribenter artiklar på ett utvalt tema. Årsböckerna finns även till försäljning i Kulturens museibutik.

Presentation av Kulturens årsbok 2013
Vid årsbokssläppet onsdagen den 12 juni presenteras Laddat av bokens redaktör Karin Schönberg samt några av artikelförfattarna. Vi firar boksläppet med kaffe och tårta för både allmänhet och journalister. 
Tid: Onsdagen den 12 juni 2013 kl 16.00
Plats: Kulturen, Tegnérplatsen i Lund

För mer information
Karin Schönberg, redaktör för årets årsbok, 046-35 04 21, karin.schonberg@kulturen.com
Maria Bohlin, informatör och tf pressansvarig, 046-35 04 29, maria.bohlin@kulturen.com

Referensexemplar: 
Om du är intresserad av ett referensexemplar av Laddat mejlar du karin.schonberg@kulturen.com, så skickar vi ett exemplar när böckerna kommer från tryckeriet den 22 maj.  Kulturen är två kvarter i centrala Lund fyllda av kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i våra hus och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur.  Dessutom har vi programverksamhet för alla åldrar. Verksamheten drivs sedan 1882 av en ideell förening som välkomnar alla att bli medlemmar. Förutom friluftsmuseet i Lund har Kulturen även flera andra besöksmål, t ex Kulturens Östarp, Tegnérmuseet och Hökeriet.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin