2012-04-11 14:27Pressmeddelande

Bokrelease på Kulturen: Stora betongboken

null

Malena Skote släpper i dagarna sin nya bok Stora betongboken och det firar vi på Kulturen med att Malena berättar om sin bok, visar bilder ur den och svarar på frågor om betonggjutning. 

Malena Skotes tidigare böcker om betong var med och startade en trend i Sverige, där fler och fler människor började skapa med betong – föremål för såväl hem som trädgård. Nu är hon tillbaka med den första riktigt stora boken om betong.

Betong är ett både billigt och opretentiöst material som passar så väl den oerfarne pysslaren som den redan betong-frälste. Att gjuta i betong och skapa sina egna betongföremål kräver inga förkunskaper och inga särskilda redskap. Som Malena själv säger: ”Att blanda betong är faktiskt inte svårare än att baka sockerkaka på pulver, om än något tyngre för armarna. Och man behöver ingen ugn.”

Den som vill få en introduktion till betonggjutning kan anmäla sig till Magdalena Skotes betongkurs som hålls på Kulturen söndagen den 22 april.

Bokrelease – Stora betongboken

Tid: Lördag 14 april kl 14.00
Plats: Kulturen, Tegnérsplatsen i Lund
Fri entré för medlemmar och unga under 19 år.

OMSLAGSBILD STORA BETONGBOKEN KAN MAN HÄMTA I NORSTEDTS PRESSRUM  HÄR. 

Betongkurs med Malena Skote – anmälan senast 16 april

Malena Skote går igenom grunderna i betonggjutning och formtillverkning och var och en jobbar sedan i sin egen takt. Du kan göra krukor, skålar, fågelbad eller kanske trädgårdsplattor.

Tid: Söndag 22 april kl 10-16
Plats: Kulturen, Tegnérsplatsen i Lund
Pris: 600 kr/kurs
Boka: Kursen måste bokas senast måndag 16 april!
För anmälan och mer info mejla Malena Skote på mejladressen malena@calimero.se eller ring henne på mobilnummer 0704-57 51 74.

För mer information: 
Malena Skote  0704-57 51 74 eller malena@calimero.se
Johanna Lisberg Jensen, programansvarig 046-35 04 30 johanna.lisbergjensen@kulturen.com
Erik Roman, pressansvarig 046-35 04 47 erik.roman@kulturen.com


Kulturen är en kulturhistorisk oas mitt i Lund med hus från olika tider, från land och stad. Verksamheten utgår från stora museisamlingar av såväl sydsvenskt material som världskultur. I drygt trettio kulturhistoriska byggnader visas utställningar om kulturhistoria, hantverk, konst och design. Här kan besökare ta del av en unik värld med program, traditionsfirande, restaurang och en fin lekplats. Verksamheten omfattar även arkeologi, byggnadsvård och annan uppdragsverksamhet. Kulturen är en ideell förening där alla kan bli medlemmar! www.kulturen.com


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin