2013-04-29 06:30Pressmeddelande

Betessläpp på Kulturens Östarp 1 maj

null

Den 1 maj startar sommarsäsongen på Kulturens Östarp med betessläpp för gårdens olika lantrasdjur. Träffa kor, får, lammungar, grisar, hästar, höns, getter och kaniner. Det blir också visning av Gamlegård, plantering av fruktträd och möjlighet att så frön i egen-tillverkade såkrukor. Östarps Gästgivargård håller öppet och Kulturens värdar finns på plats på Gamlegård. Fri entré!

Kl 11-17     Gamlegård är öppen. 
Kl 11          Kosläpp (Ringamålakor och Vänekor)
Kl 12          Fåren släpps ut (Klövsjöryafår)
Kl 13          Hjälp till att plantera fruktträd
Kl 14          Kulturens värdar visar Gamlegård
Kl 15          Gör din egen såkruka och plantera ett frö

Gamlegård är en typisk skånsk fyrlängad korsvirkesgård som byggdes 1812. Runt gården finns ekonomibyggnader som t ex malttorka, brytestuga och vattenkvarn. Strax intill ligger Möllegården, där Östarps arrendator bor. Läs mer om Kulturens Östarp och om hur man hittar dit på kulturen.com.  

Vi arrangerar flera andra temadagar på Östarp under sommaren och början av hösten. Mer information hittar du i Östarpsprogrammet i bifogad pdf. 

Under 2013 är Gamlegård öppet under följande dagar:
1/5–16/6 lördag, söndag och helgdagar 11–17
18/6–18/8 tisdag till söndag 11–17
24/8–1/9 lördag & söndag 11–17.

Gamlegård har även öppet 29 september, när Romeleslingan arrangerar Höstmarknad på Östarp.

Alla dagar som Gamlegård är öppet är det visning kl 14. Barnen är välkomna att pyssla på innergården, prova pig- och drängkläder, leka med tidstypiska leksaker och hälsa på alla djur. 

Arrangemang: 
Betessläpp
Datum:
1 maj kl 11-17
Plats:
Kulturens Östarp, som ligger mellan Veberöd och Sjöbo


För mer information: 
För kontakt 29-30 april:
Kristina Bakran, trädgårdssmästare och pedagog, 046-35 04 46, kristina.bakran@kulturen.com
Maria Bohlin, informatör och tf pressansvarig, 046-35 04 29, maria.bohlin@kulturen.com
För kontakt 1 maj:
Kulturens värdar på Östarp, 0703-28 49 35


Kulturen är två kvarter i centrala Lund fyllda av kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i våra hus och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur.  Dessutom har vi programverksamhet för alla åldrar. Verksamheten drivs sedan 1882 av en ideell förening som välkomnar alla att bli medlemmar. Förutom friluftsmuseet i Lund har Kulturen även flera andra besöksmål, t ex Kulturens Östarp, Tegnérmuseet och Hökeriet.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin