2012-02-13 08:45Pressmeddelande

Bengt Liljegren pratar om punk, Pink Floyd och ett nytt samarbete med en välkänd heavy metal-grupp.

null

Onsdagen den 15 feb kl 19 är det dags för nästa Popstadskväll på Kulturen. Då kommer författaren Bengt Liljegren och pratar om sitt förflutna inom punken samt hur den har påverkat hans författarskap. Personliga minnen varvas med erfarenheter från arbetet med sin uppmärksammade bok om Pink Floyd. Pressträff med Bengt Liljegren tisdag 14 feb kl 11 då han även berättar om ett nytt unikt samarbete med en välkänd heavy metal-grupp.

Bengt Liljegren
Författaren Bengt Liljegren, född 1961, är adjunkt och historiker. Som författare har han haft stora framgångar med biografierna om Karl XII (2000), Alexander den store (2005), Adolf Hitler (2008) samt om världens största rockband, Pink Floyd (2010). Bengt har också ett förflutet som musiker i legendariska rockband som Garbochock och Underjordiska Lyxorkestern. Han är också känd från teve där han medverkade i programmet Boston Tea Party. (Källa: www.historiskamedia.se)

Punk och Pink Floyd
Under punken och nyvåg-rörelsen var Bengt aktiv som musiker och det var även här hans bana som författare startade med egen utgivning av fanzines. Bengt Liljegren intresse för musik och populärkultur har även påverkat hans författarskap och 2010 gav han ut en hyllad bok om rockbandet Pink Floyd.

Nytt unikt projekt presenteras under pressträff på tisdag!
Nyligen har Bengt Liljegren inlett ett unikt samarbete med en välkänd heavy metal-grupp. Detta kommer Bengt att presentera under en pressträff som hålls dagen innan Popstadskvällen. Bengt Liljegren berättar även om två andra nya bokprojekt som också är på gång: en biografi om den störste engelsmannen genom tiderna och en ny modern lärobok för blivande historielärare. Pressträffen äger rum på tisdag den 14 februari kl 11 på Kulturen.

_________________________________

POPSTADSKVÄLLAR UNDER VÅREN:

Onsdag 15 februari kl 19
PUNKATTITYD OCH PINK FLOYD
Utifrån sin biografi om rockbandet Pink Floyd ger Bengt Liljegren, som själv både spelat i band och skrivit i fanzine, sin bild av punkens musik och attityd.

Onsdag 29 februari kl 19 | Anna Hellsten
MUSIKJOURNALISTIK PÅ 90-TALET
I samtalsform möter vi Anna Hellsten, som på 90-talet var ung musikjournalist på tidsskriften Pop och skrev om musiklivet i och kring Lund under popstadstiden.

Onsdag 14 mars kl 19
MÖTEN MED STORA ARTISTER
Entreprenören och musikkännaren Julius Malmström lockade världsartister såsom Procul Harum, Paul McCartney och Alice Cooper till Olympen i Lund. Ikväll berättar han om sina möten.

Onsdag 28 mars kl 19
SKAMBYRÅN GOES POPSTAD LUND
Lyssna på äkta tragiska och komiska uppläsningar ur tonårsdagböcker, låttexter och listor som egentligen var ämnade för skrivbordslådan. I samarbete med Skambyrån utlovas tonårstankar med hög igenkänningsfaktor.

Nytt program för Popstad Lund presenteras mars 2012.

För mer information:
Johanna Lisberg Jensen, programarrangör, tfn 046-35 04 30
Bengt Liljegren, adjunkt, musiker och författare, tfn 0733-85 33 46
Erik Roman, pressansvarig, tfn 046-35 04 47

Kulturen är en kulturhistorisk oas mitt i Lund med hus från olika tider, från land och stad. Verksamheten utgår från stora museisamlingar av såväl sydsvenskt material som världskultur. I drygt trettio kulturhistoriska byggnader visas utställningar om kulturhistoria, hantverk, konst och design. Här kan besökare ta del av en unik värld med program, traditionsfirande, restaurang och en fin lekplats. Verksamheten omfattar även arkeologi, byggnadsvård och annan uppdragsverksamhet. Kulturen är en ideell förening där alla kan bli medlemmar!


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin