2011-05-17 08:45Pressmeddelande

Barnens dag-firande på Kulturen lockade över tusen besökare!

null

Lördagen den 14 maj arrangerades Barnens dag och Folkmusikens dag på Kulturen. Det blev en lyckad sammanslagning av Kulturens äldsta och yngsta evenemang. Folkmusikens dag har arrangerats i över femtio år och Barnens dag firades denna dag för första gången på Kulturen. Arrangemanget lockade över 1 000 besökare och medförde även flera nya medlemmar till Kulturen, som i grunden är en ideell förening.

När Barnens dag skulle inledas kl 13.00 med Mia Barlöv och allsång för barn köade besökare genom utställningen Metropolis och långt ut på gatan. Allsångsstunden fick därför invänta de besökare som köade för att få komma in och delta i sången.

- Vi hade inte riktigt räknat med detta publiktryck då det är första gången vi arrangerar detta evenemang, men Barnens dag är definitiv något som vi kommer att arrangera igen på Kulturen nästa år, lovar Emma Malmström som är publikchef på Kulturen.

Allsång för barn med Mia Barlöv och gästartister kommer att arrangeras vid ytterligare fyra tillfällen på Kulturen under juli i samarbete med Lunds kommun och sommarlund. Allsång för barn kommer att gästas av bl a Jojje Wadenius, SjörövarMange & Katta Pirat samt Behrang Miri. Se program för Sommardagar på Kulturen via länk nedan för detaljer.

För mer information:
Emma Malmström, programchef, tfn 046 35 04 54
Erik Roman, pressansvarig, tfn 046 35 04 47

Kulturen är en kulturhistorisk oas mitt i Lund med hus från olika tider, från land och stad. Verksamheten utgår från stora museisamlingar och i drygt trettio kulturhistoriska byggnader visas utställningar om kulturhistoria, hantverk, konst och design. Här kan alla ta del av en magisk värld med program, traditionsfirande, restaurang och en fin lekplats. Verksamheten omfattar även arkeologi, byggnadsvård och annan uppdragsverksamhet. Kulturen är en ideell förening där alla kan bli medlemmar!


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin