2014-06-10 06:00Pressmeddelande

Årsbokskalas - Världen på Kulturen

null

"Världen på Kulturen" handlar om resor och möten som på olika sätt förändrat våra kulturer. Med hjälp av spännande föremål i Kulturens samlingar ger vi oss ut i världen och historien. Här finns berättelser om varför långväga handel och riskfyllda forskningsresor lockade. Vi kan läsa om porslinstillverkning som skulle hållas hemlig, om fantastiska dekorer och mönster, kashmirsjalens historia och lejonet i konsten.

I boken kan du också läsa om det omsorgsfullt renoverade Herrehuset, där den nya utställningen Världen på Kulturen öppnar nästa år.

Firandet av den nya årsboken äger rum vid Dansbanan inne på friluftsmuseet, intill Kulturens café, där vi bjuder på kaffe och tårta. Bokens tema presenteras av årets redaktör, intendent Karin Schönberg, samt artikelförfattarna Eva Kjerström Sjölin tidigare intendent på Kulturen och expert i den kommande utställningen Världen på Kulturen, Madeleine Larsson gymnasielärare i historia och latin och fd utställningspedagog på Kutluren samt Karin Hindfelt intendent på Kulturen.

Alla som är medlemmar i Kulturen får en årsbok, och den säljs också i vår museibutik.

Plats: Kulturen, Tegnérplatsen i Lund
Datum: Fredag 13 juni 2013 kl 14.00-14.45

För mer information: 
Karin Schönberg, intendent och redaktör för årets årsbok, 046-35 04 21 karin.schonberg@kulturen.com

Johanna Lisberg Jensen, programarrangör, 046 35 04 30
johanna.lisbergjensen@kulturen.com

Frågor kring pressbilder
Viveca Ohlsson, Kulturens fotograf, 046-35 04 93
Viveca.ohlsson@kulturen.com

Pressexemplar: 
Kan beställas från Karin Schönberg, 046-35 04 21
karin.schonberg@kulturen.com

Kulturen är två kvarter i centrala Lund fyllda av kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i våra hus och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur.  Dessutom har vi programverksamhet för alla åldrar. Verksamheten drivs sedan 1882 av en ideell förening, med verksamhetsbidrag från Lunds kommun och Region Skåne. Förutom friluftsmuseet i Lund har Kulturen även flera andra besöksmål, t ex Kulturens Östarp, Tegnérmuseet och Hökeriet.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin
Johan Hofvendahl
Kommunikationsansvarig
Johan Hofvendahl