2014-08-25 07:30Pressmeddelande

Arkeologidagen för barn på Kulturen

null

Söndagen den 31 augusti firas Arkeologidagen runt om i Sverige. Kulturen uppmärksammar dagen genom att ge barn från ca 6 år och uppåt chansen att prova på att gräva med våra arkeologer! Hur använder man deras redskap och hur tar man hand om ett fynd? Både barnen och deras föräldrar är förstås välkomna att ställa frågor till våra arkeologer! 

Dagen på Kulturen består av tre stycken entimmes-pass. Samling i entrén inför varje pass, och sedan går vi gemensamt till grävplatsen bakom Bosmålatorpet i friluftsmuseet. 

Pass 1 kl 11–12

Pass 2 kl 13–14

Pass 3 kl 14.30–15.30

Under Arkeologidagen arrangeras varje år, runt om i Sverige, en mängd olika aktiviteter som låter oss upptäcka vår historia och lära oss mer om arkeologins arbetssätt och dess spännande upptäckter. Arkeologidagen samordnas av Riksantikvarieämbetet och arrangeras alltid den sista söndagen i augusti.

Evenemang: Arkeologidagen för barn

Datum och tid: Söndagen den 31 augusti kl 11–15.30, med tre olika grävpass under dagen. Museet är som vanligt öppet kl 10–17. 

Plats: Kulturen, Tegnérsplatsen i Lund. 

Riktar sig till: barn från ca 6 år och uppåt, i förälders sällskap. 

Pris: Gratis för barn och unga under 19 år samt för Kulturens medlemmar.  Entré för övriga: vuxna 120 kr, pensionärer 80 kr, studenter 60 kr. 

För mer information: 
Mats Larsson, museipedagog, 046-35 04 25, mats.larsson@kulturen.com
Gertie Ericsson, arekolog, 046-35 04 35, gertie.ericsson@kulturen.com 
Maria Bohlin, informatör, 046-35 04 47, maria.bohlin@kulturen.com

Pressbild bifogas!

Kulturen är två kvarter i centrala Lund fyllda av kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i våra hus och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur.  Dessutom har vi programverksamhet för alla åldrar. Verksamheten drivs sedan 1882 av en ideell förening, med verksamhetsbidrag från Lunds kommun och Region Skåne. Förutom friluftsmuseet i Lund har Kulturen även flera andra besöksmål, t ex Kulturens Östarp, Tegnérmuseet och Hökeriet.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin