2018-06-21 05:30Pressmeddelande

Årets Lekfulla tidsresor utspelar sig i Lund år 1818

Lekfulla tidsresor på Kulturen i LundLekfulla tidsresor på Kulturen i Lund

Årets Lekfulla tidsresor på Kulturen utspelar sig i Lund år 1818. Vid denna tid är det sällan kärlek som leder till giftermål, pengar och börd väger tyngre. Men alla är inte vad de utger sig för att vara i detta somriga kostymdrama om lögn, list och romantik... Föreställningen spelas tisdag till fredag under perioden 26 juni–13 juli, två föreställningar per dag.

Det är sjätte sommaren i rad som Kulturens pedagoger bjuder besökarna på levandegjord historia i Kulturens park. I år har vi inspirerats av vår pågående utställning A Sense of Jane Austen – dräkt & historia. Frågan är om det unga paret får varandra, om änkefrun kan bo kvar i sitt stora hus och om den stilige ungkarlen är att lita på? Slutar det lyckligt med att kärleken övervinner alla hinder?

Godsägare Edvin af Stubbe spelas av Kulturens pedagog Olle Ekström
Grevinnan Fredrika von Gripensvärd spelas av Kulturens pedagog Annika Mandahl
Änkefru Ragnhild Gyllenkrona spelas av Kulturens pedagog Yvonne Andersson
Eleonora Gyllenkrona, dotter till änkefrun, spelas av Sigrid Bakran
Alberta, husa hos änkefrun spelas av Kulturens pedagog/trädgårdsmästare Kristina Bakran
Kyrkoherde Kornelius spelas av Kulturens IT-tekniker Ivan Bakran
Studenten Truls Bååth spelas av August Bakran

Detta är en familjeföreställning som man inte behöver förboka, och den ingår i museientrén. Samling i entrén strax före föreställningens starttid.

Om ni vill intervjua de medverkande  i anslutning till föreställningen är vi tacksamma om ni ringer någon av kontaktpersonerna nedan i förväg.

Evenemang: Lekfulla tidsresor

Plats: Kulturen, Tegnérsplatsen i Lund

Datum och tid: Föreställningen spelas tisdag till fredag under perioden 26 juni–13 juli 2018. Två föreställningar per dag, kl 13.00 och 14.30. Föreställningens längd är ca 45 minuter. Spelas ej vid ihållande regn. 

Pris: Ingår i entréavgiften

Pressbilder: Scrolla ner för att se bifogade pressbilder. För att ladda ner dem högupplösta, klicka på bilderna. Det går bra att fotografera under föreställningarna, men om ni vill ha publik med på bilderna ansvarar ni själva för att informera dem. 

För mer information:
Yvonne Andersson, pedagog och avdelningschef Program och försäljning, 046-35 04 44, yvonne.andersson@kulturen.com

Maria Bohlin, informatör, 046-35 04 47, maria.bohlin@kulturen.com Om Kulturen i Lund

Kulturen, vars formella namn är Kulturhistoriska föreningen för södra Sverige, är en ideell förening stiftad 1882 med cirka 3 500 medlemmar. Kulturen har Sveriges största samling av kulturhistoriska föremål från södra Sverige, stora samlingar av jämförande föremål från hela världen och norra Europas största medeltidsarkeologiska samling. Kulturen har besöksmål i fem skånska kommuner. Huvuddelen av den publika verksamheten utförs på Kulturen i Lund. De övriga besöksmålen är Kulturens Östarp, Livets museum, Medicinhistoriska museet i Helsingborg, Hökeriet, Tegnérmuseet, Norlindmuseet samt Bosjöklosters mölla. Utifrån en bred definition av kulturarvsbegreppet, som inbegriper både det materiella och immateriella kulturarvet, driver Kulturen utställningsverksamhet, dokumentation, insamling, vård, magasinering, vetenskaplig bearbetning, programverksamhet och pedagogisk verksamhet inom hela det kulturhistoriska fältet. Kulturen utför även uppdrag inom arkeologi och bebyggelseantikvarisk verksamhet i framför allt södra Sverige. Kulturen ska vara en resurs och ett kunskapscentrum för hela regionen genom att vara rörligt, tillgängligt och serviceinriktat. Kulturen ska också, utifrån sin samlade kompetens, inta en självständig roll i frågor som rör kulturarv.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin
Johan Hofvendahl
Kommunikationsansvarig
Johan Hofvendahl