2019-06-17 06:00Pressmeddelande

Årets Lekfulla tidsresor på Kulturen tar med publiken till sent 1920-tal

Hela lekfulla tidsresor-gänget! Från vänster Olle Ekström, Yvonne Andersson, Annika Mandahl, Kristina Bakran och Ivan Bakran. Foto: Viveca Ohlsson/KulturenHela lekfulla tidsresor-gänget! Från vänster Olle Ekström, Yvonne Andersson, Annika Mandahl, Kristina Bakran och Ivan Bakran. Foto: Viveca Ohlsson/Kulturen

Året är 1928 och det ska spelas in en film i Lund. Men blir det en romantisk stumfilm eller vad är det för nya idéer som kommer från Berlin? Se hur det går i familje-föreställningen Lekfulla tidsresor, som spelas åtta gånger i veckan under perioden 25 juni till 12 juli, samt en kvällsföreställning den 3 juli. 

Våra lekfulla tidsresor är ett populärt inslag i vårt sommarprogram. Nu är det sjunde sommaren i rad som Kulturens pedagoger på ett lättsamt och lekfullt sätt bjuder besökarna på levandegjord historia i museiparken. Att det blev en tidsresa till 1920-talet i år beror delvis på arbetet med utställningen Jag ser dig – fotograf Ida Ekelund som öppnar den 7 september, där vi berättar om Ida Ekelund som hade fotoatélje i Lund på 1920-talet. Pedagogerna har också inspirerats av utställningen Modernismen, som är en av Kulturens basutställningar.

Karl Lang, regissör, spelas av Kulturens pedagog Olle Ekström
Birgit, aktris, spelas av Kulturens pedagog Annika Mandahl
Charlotta, aktris, spelas av Kulturens pedagog Yvonne Andersson
Kerstin, aktris, spelas av Kulturens pedagog/trädgårdsmästare Kristina Bakran
Knut, rekvisitör, spelas av Kulturens IT-tekniker Ivan Bakran

Detta är en familjeföreställning som man inte behöver förboka (undantag: kvällsföreställningen den 3 juli kl 18), ingår i museientrén. Samling i entrén strax före föreställningens starttid.

Om ni vill intervjua de medverkande  i anslutning till en föreställning är vi tacksamma om ni ringer någon av kontaktpersonerna nedan i förväg.

Evenemang: Lekfulla tidsresor

Plats: Kulturen i Lund, Tegnérsplatsen i Lund

Datum och tid: Föreställningen spelas tisdag till fredag under perioden 25 juni till 12 juli 2019. Två föreställningar per dag, kl 13.00 och 14.30. I år blir det även en kvällsföreställning onsdagen den 3 juli kl 18.00, förköp på www.kulturen.com/program. Föreställningens längd är ca 45 minuter. Spelas ej vid ihållande regn. 

Pris: Ingår i entréavgiften. För att få garanterad plats under kvällsföreställningen den 3 juli kan man förköpa entrébiljett på www.kulturen.com/program.

Pressbilder: Scrolla ner för att se bifogade pressbilder. För att ladda ner dem högupplösta, klicka upp bilden och klicka sedan på knappen "Ladda ner". Det går bra att fotografera under föreställningarna, men om ni vill ha publik med på bilderna ansvarar ni själva för att informera dem. 

För mer information:
Yvonne Andersson, pedagog och avdelningschef Program och försäljning, yvonne.andersson@kulturen.com, 046-35 04 44 (nås lättast via mejl).

Annika Mandahl, pedagog, annika.mandahl@kulturen.com, 046-35 04 39 (nås lättast via mejl).Om Kulturen i Lund

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Vi har även en bred programverksamhet för alla åldrar.


Kontaktpersoner

Johan Hofvendahl
Kommunikationsansvarig
Johan Hofvendahl