2009-11-16 08:46Pressmeddelande

Årets julstök på Kulturen utökas med en extra dag anpassad till barnfamiljer

null

Kulturens traditionella julstök - en vacker och genuin julmarknad med garanterad julstämning. I år blir det julstök i dagarna två - 28-29 november. Brukar du tycka att det är för trångt på julstöket? Känner du att du inte vågar gå in med barnvagnen pga all trängsel? Då kan du komma på lördagen, på vår nya julstökssatsning för barnfamiljer. Under lördagen kommer vi att erbjuda julaktiviteter, musik m.m. speciellt anpassade för barnfamiljer. Under båda dagarna blir det som vanligt mat, musik, hantverk och stämning!

Kulturens julstök
I husen sprakar det i de öppna spisarna och det berättas historier om de som en gång bott och firat sin jul här. Marknadsgatan myllrar av liv, i år har vi fler hantverkare och utställare än tidigare. I kyrkan och på dansbanan spelas härlig julmusik och från caféet sprider sig glöggdoften.

Se smeden i arbete och upplev traditionellt skånskt skinn- och trähantverk m.m. Doften av härlig julmat blandas med doften av julblommor, pepparkakor och choklad. I rimstugan får du hjälp med kluriga rim till dina klappar. Barnen kan julpyssla och få med sig ett egentillverkat julkort eller julgranspynt hem. En annan riktig barnfavorit är att få sitt namn garnerat på en pepparkaka. Detta och mycket, mycket mer hittar du på Kulturens Julstök. Här finns julupplevelser för alla!

Lördag 28 och söndag 29 november kl 11-17

Entré 70 kr, 35 kr för studenter, gratis för barn och Kulturens medlemmar..

För mer information kontakta:

Emma Malmström, programansvarig, tfn 046 35 04 30, mailto:emma.malmstrom@kulturen.com

Erik Roman, pressansvarig, tfn 046 35 04 47

Pressbilder: www.kulturen.com Lösenord b469alle.

KULTUREN
Kulturen är det största museet i Skåne och det näst äldsta friluftsmuseet i världen. Med ett brett utbud av utställningar samt en unik museipark bjuder vi på många upplevelser för alla åldrar. Tema för årets utställningar är FOLKKONST & DESIGN

Tegnérsplatsen i Lund 046-35 04 00 info@kulturen.com www.kulturen.com


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin