2022-03-18 06:30Pressmeddelande

Äntligen kommer Sisters Tattoo tillbaka till Kulturen i Lund!

Sisters Tattoo & Art Expo på Kulturen i Lund 2-3 april 2022. Illustartion av Chulina, en av de kvinnliga tatuerarna som deltar i Sisters Tattoo.

Den 2-3 april återvänder Sisters Tattoo & Art Expo till Kulturen i Lund, efter ett års uppehåll på grund av pandemi. Besökarna kan träffa några av Europas bästa kvinnliga tatuerare, hämta inspiration och tatuera sig. Entrébiljetten ger också entré till hela museet, med ett tjugotal utställningar och friluftsmuseum med historiska hus, så kanske får någon inspiration från museibesöket till en tatuering!

Den som vill tatuera sig på Sisters Tattoo går in och förbokar tid på www.sisterstattoo.se, där alla artister finns samlade. Det kan också finnas möjligheter till drop-in under mässan, om tatuerarna har obokade tider kvar. 

De besökare som inte själva tatuerar sig får se utförandet av denna konstform på nära håll, kan samla inspiration, ställa frågor och kanske diskutera en framtida tatuering. Flera av tatuerarna ställer även ut konstverk, som säljs under mässan.

20 kvinnliga tatuerare kommer att befinna sig i flera olika lokaler på museiområdet. Här kommer de både att tatuera med tatueringsmaskiner och med handverktyg, så kallad "traditional hand poke tattoos".

Det här blir tredje gången som evenemangsfixaren Darren Ward och Kulturen i Lund samarbetar för att lyfta fram kvinnliga artisters tatueringskonst på ett kulturhistoriskt museum. De två tidigare tillfällena var 2019 och 2020.

Evenemang: Sisters Tattoo & Art Expo

Datum och tid: lördag 2 april 2022 kl 11–19 och söndag 3 april 2022 kl 11–18.

Plats: Kulturen i Lund, Tegnérsplatsen 6 i Lund

Entre: Under tatueringsmässan den 2–3 april 2022 är entréavgiften till Kulturen i Lund förhöjd till 150 kr. Besökare 0–18 år och Kulturens medlemmar har fri entré!  Biljetten gäller för en dag och ger både entré till tatueringsmässan och till hela museet, med ett tjugotal utställningar och friluftsmuseum med historiska hus. (Om man har bokat en tatuering som tar två dagar att slutföra behöver man inte betala entré för dag 2).

Mer info om tatuerarna och mässan: www.sisterstattoo.se och på Kulturens webb

Pressbilder: Bifogas, se presskit nedan

Kontakt: 

Therese Bygge, programarrangör på Kulturen i Lund, 046-35 04 52, therese.bygge@kulturen.com 

Johanna Lisberg Jensen. programarrangör på Kulturen i Lund, 046-35 04 30, johanna.lisbergjensen@kulturen.com

För frågor kring tatuerarna som deltar på Sisters Tattoo:
Darren Ward, evenemangsarrangör, 0733-95 27 10, roadrunnerbizz@gmail.com

 Om Kulturen i Lund

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Vi har även en bred programverksamhet för alla åldrar.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin