2022-03-23 06:30Pressmeddelande

Aktiviteter hela påsklovet på Kulturen i Lund

Foto: Viveca Ohlsson, KulturenFoto: Viveca Ohlsson, Kulturen

Snart är det påsk, och på Kulturen i Lund blir det aktiviteter hela påsklovet – påskvisningar för barn, påskpyssel, vårt traditionella skärtorsdagsfirande med mera. Vi har öppet kl 10–16 hela påsklovet, lördag 9 april till måndag 18 april, och dessutom kvällsöppet till kl 20 på onsdagen.

All info om vilka barnvänliga aktiviteter vi erbjuder under lovet har vi samlat på www.kulturen.com/pasklov

  • Påskvisningar för barn
  • Påskpyssel drop-in
  • Påskklurighet i museiparken
  • Skärtorsdagsfirande
  • Föreställning med insektsorkestern
  • Lekutställningen Pippi Långstrump
  • Spåret Hur bodde folk förr?
  • Invigning av utställningen Kaffe – en het historia lördagen den 9 april. Längst in i en av utställningslokalerna finns en cafémiljö som barnen kan leka i! Man kan också följa Kaffespåret, som leder till sex av friluftsmuseets kulturhistoriska hus. 

Vårt stora skärtorsdagsfirande har varit inställt två år i rad på grund av pandemin, men i år blir det av! Vi firar skärtorsdagen med utomhuslekar, påskpyssel, påskvisningar, musik med positivhalaren Jan-Eric Andersson med mera. Vi avslutar dagen med ett gemensamt flygförsök till Blåkulla kl 15. Barnen får väldigt gärna komma klädda som påskärringar eller påskgubbar! 

Caféet i friluftsmuseet har öppet samma tider som museet hela påsklovet. Öppettider för Kulturens restarurang finns på www.kulturensrestaurang.com 

Pressbilder: 

Bilder från Skärtorsdagsfirandet bifogas, se nedan. 

Kontakt:

Therese Bygge, programarrangör, 046-35 04 52, therese.bygge@kulturen.com

Johanna Lisberg Jensen, programarrangör, 046-35 04 30, johanna.lisbergjensen@kulturen.com 

 Om Kulturen i Lund

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Vi har även en bred programverksamhet för alla åldrar.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin